VERKOCHT

de Piraat – Bernhard Prinz

119,90

Verkocht


De piraten koe met papagaai en schatkist van Bernhard Prinz

Deze piraten koe heeft goede zaken gedaan en bewaakt zijn volle  schatkist met zijn leven. De papagaai op zijn schouder waarschuwt hem als er gevaar dreigt, maar wie zou deze schrik van de oceanen durven aanvallen?

Kunstenaar: Bernhard Prinz
Kunstproject: Art in the City
Formaat: 30 x 12 x 26


Zet op wensenlijst
Zet op wensenlijstCategorie:

Beschrijving

De Piraat – Bernard Prinz. Deze kunstenaar van het kunstproject Art in the City heeft van deze koe een perfecte piraat gecreëerd. Echt aan elk detail is gedacht, een zwart ooglapje, een “gouden” oorring, een rode sjaal om het hoofd en een papagaai op de schouder, helemaal zoals een echte piraat er ook uit hoort te zien.  Ook ontbreken de wapens niet, maar liefst een dolk, een sabel en een pistool draagt hij op zijn lijf om zich te verdedigen. Alleen zal er niet snel iemand deze piraat willen aanvallen, te zien aan de buit die hij al heeft veroverd is onze piraat niet voor een kleintje vervaard. En de grijnzende doodskop geeft ook niet veel vertrouwen in een goede afloop voor de aanvaller. Een van zijn achterpoten is van hout, en zijn rechter voorpoot is voorzien van een gevaarlijke haak die leunt op de overvolle schatkist. De kist is zo vol dat de kettingen en alle geldstukken er niet eens meer inpassen, er is al aardig wat buitgemaakt op de oceanen.

 

Art in the City koeien zijn stuk voor stuk kunstwerkjes. Liefdevol met de hand beschilderd en hoogglans afgelakt heeft elke koe een eigen thema en is ontworpen door één van de 10 kunstenaars die meewerken aan het project.

Over deze collectie

Oorspronkelijk gestart in Duitsland, is de dierenparade van Art in the City nu in vrijwel alle grote landen ter wereld terug te zien. Het project heeft maar één missie en dat is de wereld mooier, kleurrijker en vrolijker maken. In eerste instantie richtte het project zich op het ontwerpen van grote kunstobjecten om het straatbeeld in de steden te verlevendigen, maar al snel kwamen daar de hilarische iconische dierminiaturen bij, geïnspireerd op thema’s uit het leven van alledag.

Het begon allemaal met de koetjes. Een groepje kunstenaars legde zich toe op het ontwerpen en stylen van koeien als kunstobject en oogde daarmee veel succes. Het project is de voorloper geweest van de latere Cow Parade. Na de koeien kwamen er ook nog andere dierfiguren bij, als olifantjes en varkentjes.

„Be extraordinary“ – This is our goal!’
– Art in the City artists

De miniaturen zijn vervaardigd in gelimiteerde oplage uit hoogwaardig kunsthars, liefdevol gedetailleerd met de hand beschilderd en vervolgens hoogglans afgelakt. Geboren vanuit een grote artistieke vrijheid, geven de kunstenaars een unieke knipoog mee aan de dieren.

Art in the City, de parade die je vrolijk maakt!

Over de kunstenaar

Bernhard Prinz

De jonge Duitse kunstenaar Bernhard Prinz (1975) uit München is een meester in het neerzetten van komische en toch verfijnde creaties. Hij stond aan de wieg van de Koeienparade en heeft vele koeien beschilderd en ontworpen, van klein tot groot. Naam maakte hij bij het Art in the City-project wat de voorloper was van de latere Cow Parade.

Cabaret
Prinz’ kunst is humorvol en altijd kleurrijk, en wordt door menigeen vergeleken met cabaret. In Duitsland is hij met name bekend om zijn humorvolle portretten van celebraties en wordt ook vaak uitgenodigd op special events voor sneltekenen.

Het atelier
Op You Tube staat een leuke video van een bezoek aan het atelier van Prinz:
https://youtu.be/HfqBwYffODE


Kenmerken

Gewicht 1500 g
Afmetingen 30 × 12 × 26 cm
Merk

Art in the City

Kunstenaar

Prinz, Bernhard

Materiaal

kunsthars, lak

Levertijd & Verzending