VERKOCHT

DraCowLa – Art in the City

89,90

Verkocht


DraCowLa, de griezelkoe van Art in the City

Iemand bang van DraCowLa in haar kleed met skelet, een blauwe draak op haar rug en enge tandjes? No need, het is de buurkoe maar die Halloween viert, net als wij.

Kunstproject: Art in the City
Kunstenaar: Bernhard Prinz
Hoogte: 29 cm


Zet op wensenlijst
Zet op wensenlijstCategorie:

Beschrijving

Wie is er bang voor de grote groene DraCowLa? Buiten is het donker, de maan schijnt door de wolken. Het is Halloween. Vannacht vieren we een Halloweenparty. Iedereen is verkleed als griezel of als engerd. Vanavond zijn we schaamteloos. We rennen door de straten, maken enge geluiden en jagen de buren de stuipen op het lijf. Maar dan staat ons hart zelf zowat stil. Wie is die angtaanjagende verschijning in een kleed met een skelet erop? Wat moet dat met die enge tandjes en die blauwe draak? Boeeeeh, stoot het naargeestig ogende wezen uit, en nog eens…boeh!

He wacht, het is DraCowLa maar, de vriendelijke koe uit de wei hier tegenover. In het schijnsel van haar eigen lampion, gemaakt van een pompoen, zien we het helemaal goed. En zien we ook dat deze gelegenheidsgriezelkoe zelf knikkende knieën heeft omdat ze ook van ons is geschrokken.

Achtergrond DraCowLa:

Deze koe is deel van de dierenkunstenaars-series van het Art in the City project. Deze koeien en de andere dieren zijn liefdevol met de hand beschilderd en hoogglans afgelakt. Elke koe heeft een eigen thema en is ontworpen door één van de 10 kunstenaars die meewerken aan het project.

Ontwerp van Bernhard Prinz:

DraCowLa is ontsproten aan het levendige brein van de jonge Duitse kunstenaar Bernhard Prinz (1975). Zijn ontwerpen zijn heel treffend wel met cabaret vergeleken.

Over deze collectie

Oorspronkelijk gestart in Duitsland, is de dierenparade van Art in the City nu in vrijwel alle grote landen ter wereld terug te zien. Het project heeft maar één missie en dat is de wereld mooier, kleurrijker en vrolijker maken. In eerste instantie richtte het project zich op het ontwerpen van grote kunstobjecten om het straatbeeld in de steden te verlevendigen, maar al snel kwamen daar de hilarische iconische dierminiaturen bij, geïnspireerd op thema’s uit het leven van alledag.

Het begon allemaal met de koetjes. Een groepje kunstenaars legde zich toe op het ontwerpen en stylen van koeien als kunstobject en oogde daarmee veel succes. Het project is de voorloper geweest van de latere Cow Parade. Na de koeien kwamen er ook nog andere dierfiguren bij, als olifantjes en varkentjes.

„Be extraordinary“ – This is our goal!’
– Art in the City artists

De miniaturen zijn vervaardigd in gelimiteerde oplage uit hoogwaardig kunsthars, liefdevol gedetailleerd met de hand beschilderd en vervolgens hoogglans afgelakt. Geboren vanuit een grote artistieke vrijheid, geven de kunstenaars een unieke knipoog mee aan de dieren.

Art in the City, de parade die je vrolijk maakt!

Over de kunstenaar

Bernhard Prinz

De jonge Duitse kunstenaar Bernhard Prinz (1975) uit München is een meester in het neerzetten van komische en toch verfijnde creaties. Hij stond aan de wieg van de Koeienparade en heeft vele koeien beschilderd en ontworpen, van klein tot groot. Naam maakte hij bij het Art in the City-project wat de voorloper was van de latere Cow Parade.

Cabaret
Prinz’ kunst is humorvol en altijd kleurrijk, en wordt door menigeen vergeleken met cabaret. In Duitsland is hij met name bekend om zijn humorvolle portretten van celebraties en wordt ook vaak uitgenodigd op special events voor sneltekenen.

Het atelier
Op You Tube staat een leuke video van een bezoek aan het atelier van Prinz:
https://youtu.be/HfqBwYffODE


Kenmerken

Gewicht 1400 g
Afmetingen 29 × 9 × 24 cm
Merk

Art in the City

Kunstenaar

Prinz, Bernhard

Materiaal

kunsthars, lak

Levertijd & Verzending