Dragonfly Cow

79,90

Op voorraad

Zet op wensenlijst
Zet op wensenlijst

Een dragonfly plaagt deze koe uit het Art in the City kunstproject uit München. Ze zwaait en zwiept met haar staart om het insect te verjagen, maar kan er net niet bij. Om je groen en geel te ergeren toch?

Kunstproject: Art in the City
Hoogte: 32 cm


Zet op wensenlijst
Zet op wensenlijstCategorieën: ,

Beschrijving

Dragonfly. De welluidende Engelse naam van de libelle spreekt velen aan. Een achtbaan in attractiepark Duinrell heet zo, een paar films dragen de titel Dragonfly en er zijn liedjes, boeken en stripfiguren die zo heten.

Maar kom deze koe uit het Art in the City kunstproject uit München niet aan met literair, welluidend of aansprekend. Bloedirritant is het als er zo’n joekel van een prikbeest op je flanken neerstrijkt en je er niet bij kunt. Hoe je ook zwiept en zwaait met je staart, de libelle maakt een lange neus en blijft zitten waar hij zit. Om je groen en geel te ergeren. Staat de koe goed trouwens, die kleuren groen en geel.

Achtergrond Dragonfly:

Deze koe is deel van de dierenkunstenaars-series van het Art in the City project. Deze koeien en de andere dieren zijn liefdevol met de hand beschilderd en hoogglans afgelakt. Elke koe heeft een eigen thema en is ontworpen door één van de 10 kunstenaars die meewerken aan het project.

Over deze collectie

Oorspronkelijk gestart in Duitsland, is de dierenparade van Art in the City nu in vrijwel alle grote landen ter wereld terug te zien. Het project heeft maar één missie en dat is de wereld mooier, kleurrijker en vrolijker maken. In eerste instantie richtte het project zich op het ontwerpen van grote kunstobjecten om het straatbeeld in de steden te verlevendigen, maar al snel kwamen daar de hilarische iconische dierminiaturen bij, geïnspireerd op thema’s uit het leven van alledag.

Het begon allemaal met de koetjes. Een groepje kunstenaars legde zich toe op het ontwerpen en stylen van koeien als kunstobject en oogde daarmee veel succes. Het project is de voorloper geweest van de latere Cow Parade. Na de koeien kwamen er ook nog andere dierfiguren bij, als olifantjes en varkentjes.

„Be extraordinary“ – This is our goal!’
– Art in the City artists

De miniaturen zijn vervaardigd in gelimiteerde oplage uit hoogwaardig kunsthars, liefdevol gedetailleerd met de hand beschilderd en vervolgens hoogglans afgelakt. Geboren vanuit een grote artistieke vrijheid, geven de kunstenaars een unieke knipoog mee aan de dieren.

Art in the City, de parade die je vrolijk maakt!

Kenmerken

Afmetingen 32 cm
Merk

Art in the City

Materiaal

kunsthars, lak

Levertijd & Verzending