• Germany- de voetbalkoe - Bernhard Prinz

Germany, de voetbalkoe – Bernhard Prinz

9,95

Op voorraad

Zet op wensenlijst
Zet op wensenlijst

De voetmalminnende koe van Bernhard Prinz

Op een slof en een oude voetbalschoen. Wat zeggen we? Vier voetbalschoenen En sokken met een roodzwartgeel randje. Als een man staat deze koe Germany achter de Duitse Mannschaft. Een echte twaalfde man die geen wedstrijd overslaat.

Kunstproject: Art in the City
Formaat: 7 x 2 x 5Categorie:

Beschrijving

Germany weet wel wat hij wil. Op een slof en een oude voetbalschoen, of op vier sloffen en voetbalschoenen….als Duitsland maar kampioen wordt. Deze voetbalminnende koe mist geen wedstrijd en loeit op tribunes of voor de buis: ‘Hup FC Deutschland!’ Een twaalfde man uit een stuk. Kijk naar de sjaal en de sokken in de kleuren van de Duitse vlag. Geen staart tussen de benen, maar een bal! De liefde voor de Mannschaft wordt niet onder stoelen of banken gestoken. Ook in Holland niet, waar de voetbalharten toch meestal oranje kloppen.

Germany is een originele Art in the City koe

Art in the City koeien zijn stuk voor stuk kunstwerkjes. Liefdevol met de hand beschilderd en hoogglans afgelakt heeft elke koe een eigen thema en is ontworpen door één van de 10 kunstenaars die meewerken aan het project.

 

Over deze collectie

Oorspronkelijk gestart in Duitsland, is de dierenparade van Art in the City nu in vrijwel alle grote landen ter wereld terug te zien. Het project heeft maar één missie en dat is de wereld mooier, kleurrijker en vrolijker maken. In eerste instantie richtte het project zich op het ontwerpen van grote kunstobjecten om het straatbeeld in de steden te verlevendigen, maar al snel kwamen daar de hilarische iconische dierminiaturen bij, geïnspireerd op thema’s uit het leven van alledag.

Het begon allemaal met de koetjes. Een groepje kunstenaars legde zich toe op het ontwerpen en stylen van koeien als kunstobject en oogde daarmee veel succes. Het project is de voorloper geweest van de latere Cow Parade. Na de koeien kwamen er ook nog andere dierfiguren bij, als olifantjes en varkentjes.

„Be extraordinary“ – This is our goal!’
– Art in the City artists

De miniaturen zijn vervaardigd in gelimiteerde oplage uit hoogwaardig kunsthars, liefdevol gedetailleerd met de hand beschilderd en vervolgens hoogglans afgelakt. Geboren vanuit een grote artistieke vrijheid, geven de kunstenaars een unieke knipoog mee aan de dieren.

Art in the City, de parade die je vrolijk maakt!

Over de kunstenaar

Bernhard Prinz

De jonge Duitse kunstenaar Bernhard Prinz (1975) uit München is een meester in het neerzetten van komische en toch verfijnde creaties. Hij stond aan de wieg van de Koeienparade en heeft vele koeien beschilderd en ontworpen, van klein tot groot. Naam maakte hij bij het Art in the City-project wat de voorloper was van de latere Cow Parade.

Cabaret
Prinz’ kunst is humorvol en altijd kleurrijk, en wordt door menigeen vergeleken met cabaret. In Duitsland is hij met name bekend om zijn humorvolle portretten van celebraties en wordt ook vaak uitgenodigd op special events voor sneltekenen.

Het atelier
Op You Tube staat een leuke video van een bezoek aan het atelier van Prinz:
https://youtu.be/HfqBwYffODE


Kenmerken

Gewicht 40 g
Afmetingen 7 × 2 × 5 cm
Kunstenaar

Prinz, Bernhard

Merk

Art in the City

Materiaal

kunsthars, lak

Levertijd & Verzending