Happy Birthday Cow – Bernhard Prinz

69,90

Op voorraad

Zet op wensenlijst
Zet op wensenlijst

Happy Birthday Cow van het Art in the City-kunstproject

Van deze Happy Birthday Cow wordt elk feestvarken blij. Of de jarige nu 10 wordt, of 80, de koe zet het feest luister bij. Met slagroom, kaarsjes en verjaardagsmuziek. Hieperdepiep hoera.

Kunstproject: Art in the City
Kunstenaar: Bernhard Prinz
Formaat: 20 cm. hoog
Details: Wordt geleverd in box met verjaardagsmuziekje. Naar keuze kan de koe worden versierd met bijgeleverde dot slagroom of een kaarsje (2x bijgeleverd)


Zet op wensenlijst
Zet op wensenlijstCategorie:

Beschrijving

Happy Birthday heet deze koe. Het staat ook op zijn flanken. Maar het kon toch al niet missen. Dit is een feestbeest in optima forma bij uitstek geschikt als vrolijk verjaardagscadeau. Of het feestvarken nou 10, 25 of 80 wordt. Voor jezelf kopen kan ook natuurlijk, weer eens wat anders dan slingers.

Open de doos en hoor een verjaardagsliedje klinken, Je komt direct in de stemming. Moet er een dot slagroom op, of beter een verjaardagskaarsje? Kan allebei. Of maak hem middelpunt van een smakelijke verjaardagstaart. Dit verleidelijke roze beest wordt gegarandeerd een vaste gast op verjaardagen. Hieperdepiep hoera!

Een koe uit de eigenzinnige Art in the City-collectie

Art in the City koeien zijn stuk voor stuk kunstwerkjes. Liefdevol met de hand beschilderd en hoogglans afgelakt heeft elke koe een eigen thema en is ontworpen door één van de 10 kunstenaars die meewerken aan het project.

Wie anders dan Bernhard Prinz is geestelijk vader van dit feestbeest?

Veel Art in the City-koeien zijn van de hand van de Duitse kunstenaar Bernhard Prinz die door zijn kleurrijke en uitbundige creaties wel wordt vergeleken met een cabaretier. Uiteraard tekende hij ook voor de Happy Birthday Cow.

 

Over deze collectie

Oorspronkelijk gestart in Duitsland, is de dierenparade van Art in the City nu in vrijwel alle grote landen ter wereld terug te zien. Het project heeft maar één missie en dat is de wereld mooier, kleurrijker en vrolijker maken. In eerste instantie richtte het project zich op het ontwerpen van grote kunstobjecten om het straatbeeld in de steden te verlevendigen, maar al snel kwamen daar de hilarische iconische dierminiaturen bij, geïnspireerd op thema’s uit het leven van alledag.

Het begon allemaal met de koetjes. Een groepje kunstenaars legde zich toe op het ontwerpen en stylen van koeien als kunstobject en oogde daarmee veel succes. Het project is de voorloper geweest van de latere Cow Parade. Na de koeien kwamen er ook nog andere dierfiguren bij, als olifantjes en varkentjes.

„Be extraordinary“ – This is our goal!’
– Art in the City artists

De miniaturen zijn vervaardigd in gelimiteerde oplage uit hoogwaardig kunsthars, liefdevol gedetailleerd met de hand beschilderd en vervolgens hoogglans afgelakt. Geboren vanuit een grote artistieke vrijheid, geven de kunstenaars een unieke knipoog mee aan de dieren.

Art in the City, de parade die je vrolijk maakt!

Over de kunstenaar

Bernhard Prinz

De jonge Duitse kunstenaar Bernhard Prinz (1975) uit München is een meester in het neerzetten van komische en toch verfijnde creaties. Hij stond aan de wieg van de Koeienparade en heeft vele koeien beschilderd en ontworpen, van klein tot groot. Naam maakte hij bij het Art in the City-project wat de voorloper was van de latere Cow Parade.

Cabaret
Prinz’ kunst is humorvol en altijd kleurrijk, en wordt door menigeen vergeleken met cabaret. In Duitsland is hij met name bekend om zijn humorvolle portretten van celebraties en wordt ook vaak uitgenodigd op special events voor sneltekenen.

Het atelier
Op You Tube staat een leuke video van een bezoek aan het atelier van Prinz:
https://youtu.be/HfqBwYffODE


Kenmerken

Gewicht 1500 g
Afmetingen 20 × 7 × 12 cm
Kunstenaar

Prinz, Bernhard

Merk

Art in the City

Materiaal

kunsthars, lak

Levertijd & Verzending