VERKOCHT

Bayon – Olifant

259,00

Wissen
Zet op wensenlijst
Zet op wensenlijst

The Elephant Parade

Utain Wonjgjai heeft zich bij het ontwerp van de olifant Bayon laten inspireren door de 216 gezichten op de Boeddhistische tempel Bayon in Angkor in Cambodja, 4 stuks op iedere toren.

Kunstenaar: Utain Wonjgjai
Parade: Milaan 2011

Kunstenaar Utain Wonjgjai heeft speciaal voor The Elephant Parade de Bayon olifant ontworpen voor de expositie van The Elephant Parade in Milaan van 2011.

Zijn inspiratiebron was de opzienbarende tempel Bayon, gelegen in de hoofstad Angkor van Cambodja. Deze tempel is gebouwd van zandsteen door koning Jayavarman VII in het jaar 1181. Het is de meest centraal gelegen tempel van de oude Angkoriaanse hoofdstad Angkor Thom. De tempel heeft 54 torens, waarop elke toren vier gezichten afgebeeld zijn. In totaal heeft de tempel dus 216 gezichten.

 “The Bayon Temple at Angekor, Cambodia is made of sandstone and respresents a temple mountain representing Mount Meru; home of the devas in Hindu mythology”

Op deze olifant zijn 4 verschillende gezichten afgebeeld, gelijk aan een tempeltoren. Een prachtig kunstwerk met mythologische betekenis.

  • Limited editions, voorzien van certificaat.


Over deze collectie

The Elephant Parade is een wereldwijd kunstproject. Elke maand wordt er vanuit duizenden inzendingen een olifant van de maand geselecteerd, welke geëxposeerd wordt op een van de exposities (parades) in de grote wereldsteden. Deze olifant wordt vervolgens in gelimiteerde oplage verkocht via kunstwinkels, galeries en luxe hotels. Twintig procent van de opbrengst gaat hierbij naar de olifantstichting voor het behoud van de olifant en de hulp aan zieke dieren.

Alle olifanten (zelfs de allerkleinste) worden met de hand gedecoreerd in Chiang Mai, Thailand. Omdat het handwerk is, kunnen dezelfde olifanten toch onderling van elkaar verschillen. Elke replica is uniek en slechts een beperkte periode beschikbaar. Het wordt geleverd met certificaat van echtheid, waarop de olifantnaam, de kunstenaar, de parade en het oplagenummer.

Stips is officieel dealer van de Elephant Parade.
De olifanten worden geleverd met certificaat van echtheid voorzien van:

  • naam olifant
  • artiest van de olifant
  • de parade waar de olifant tentoongesteld is geweest
  • en het oplagenummer.

Kenmerken

Kunstenaar

Wonjgjai, Utain

Merk

The Elephant Parade

Materiaal

handbeschilderd, kunsthars

Levertijd & Verzending