VERKOCHT

Psycho Antropofagico Trop – Olifant

49,95

Verkocht

The Elephant Parade

De Psycho Antropofagico Trop olifant is 10 cm hoog en is voorzien van moderne primitieve schilderingen.

Kunstenaar: Fernando Guimaraes
Parade: Parade Floripa, Brazilië 2015

Psycho Antropofagico Trop is een olifant die handbeschilderd is met primitieve Braziliaanse tekeningen in diverse kleuren, maar hoofdzakelijk in blauw en geel. Beide zijden zijn totaal verschillend van kleur .  De Braziliaanse kunstenaar Fernando Guimaraesis bekend in Brazilië, hij heeft de hoofdstad Brasilia voorzien van veel grote graffity kunstwerken.

Alle olifanten zijn gemaakt van hoogwaardig kunsthars.
Ze worden allemaal in het eigen atelier in Thailand stuk voor stuk met de hand beschilderd waardoor er nooit 2 exact hetzelfde zijn.
Alle olifanten zijn genummerd en ze zitten verpakt in een mooi kartonnen doosje.

Limited editions, voorzien van certificaat.Over deze collectie

The Elephant Parade is een wereldwijd kunstproject. Elke maand wordt er vanuit duizenden inzendingen een olifant van de maand geselecteerd, welke geëxposeerd wordt op een van de exposities (parades) in de grote wereldsteden. Deze olifant wordt vervolgens in gelimiteerde oplage verkocht via kunstwinkels, galeries en luxe hotels. Twintig procent van de opbrengst gaat hierbij naar de olifantstichting voor het behoud van de olifant en de hulp aan zieke dieren.

Alle olifanten (zelfs de allerkleinste) worden met de hand gedecoreerd in Chiang Mai, Thailand. Omdat het handwerk is, kunnen dezelfde olifanten toch onderling van elkaar verschillen. Elke replica is uniek en slechts een beperkte periode beschikbaar. Het wordt geleverd met certificaat van echtheid, waarop de olifantnaam, de kunstenaar, de parade en het oplagenummer.

Stips is officieel dealer van de Elephant Parade.
De olifanten worden geleverd met certificaat van echtheid voorzien van:

  • naam olifant
  • artiest van de olifant
  • de parade waar de olifant tentoongesteld is geweest
  • en het oplagenummer.

Kenmerken

Kleur

Geel, Oranje, Rood, Blauw

Merk

The Elephant Parade

Materiaal

handbeschilderd, kunsthars

Levertijd & Verzending