Crazy Giraffe Warhol design – Mia Coppola

79,00219,00

Wissen
Zet op wensenlijst
Zet op wensenlijst

Attentie:
de kleine maat van  40 cm is uitverkocht.
van de middelmaat is nog 1 slechts exemplaar op voorraad
Het is onbekend of en wanneer deze crazy giraffes weer leverbaar zijn en of de prijs dan hetzelfde blijft.

materiaal: kunsthars, handbeschilderd

Crazy Giraffe Warhol is ontworpen door kunstenares Mia Coppola. Beschilderd met heel veel gekleurde streepjes is deze gekke giraffe een geweldig pop-art kunstwerk. Deze kunstzinnige uitvoering van een giraffe bestaat uit bolletjes en staafjes die kunstig op elkaar staan. De basis van deze giraffe is blauw en verder zijn eigenlijk alle kleuren wel vertegenwoordigd op dit werk. Coppola werd voor deze giraffe geïnspireerd door de beroemde kunstenaar Andy Warhol.

Over de Crazy Giraffes

Deze vrolijke kunstwerken hebben, met een grote korrel zout, inderdaad heel veel van een giraffe. Hoogstwaarschijnlijk zullen de echte giraffes er geen soortgenoot in ontdekken maar gelukkig is dat voor ons mensen anders. Deze kunstzinnige uitvoering geeft ons een compleet nieuwe kijk op het fenomeen giraffe.
De kop is gescheiden van het lijf door een lange zwarte metalen staaf, zodat hij eigenlijk in de ruimte lijkt te zweven. Ook de verbindingen tussen de poten en de staart met het lijf zowel als de kopsprieten met de kop zijn metalen staafjes. In tegenstelling tot de normaal lange poten van een giraffe staan deze crazy giraffes veel dichter bij de grond. Daarentegen is de hals een stuk langer dan in het echt, waardoor de giraffes toch wel goed op lengte komen. Vooral bij de beide grootste maten is de afstand tussen kop en lijf enorm.

Crazy Giraffes zijn er in 3 maten. Bij de kleinste maat van 40 cm is het kunstwerk één geheel. Bij de 95 cm en de 130 cm worden het lijf + poten en de kop gescheiden geleverd, u zet ze zelf in elkaar met de bijgeleverde metalen staven.

De kunstbeelden en sculpturen van Mia Coppola hebben een moderne abstracte kunst uitstraling. Ieder beeld is afzonderlijk met de hand beschilderd. Vandaar dat er nooit 2 crazy giraffes rondlopen die 100% identiek zijn. Kunstwerkjes om voor altijd van te houden!

Categorieën: ,

Over de kunstenaar

Mia Coppola

Gevoel voor stijl en vorm… en een intense liefde voor kleur hebben bij Mia Coppola (1977) geresulteerd in een collectie eigentijdse gallery art kunstobjecten.

Deze Nederlandse full-time kunstenares heeft een duidelijke eigen weg gecreëerd tijdens haar artistieke ontwikkeling. Waar ze aanvankelijk begon met het vormgeven en beschilderen van keramiek objecten, is ze steeds meer gaan werken met materialen zoals kunsthars. Haar stijl kenmerkt zich door de vele ronde vormen van waaruit haar objecten zijn opgebouwd. Hierdoor zijn ze als het ware tastbaar zacht en uitnodigend om aan te raken. De beelden zijn allemaal met de hand beschilderd in vrolijke kleuren en krijgen duidelijke thema´s mee. In deze thema´s laat ze zich inspireren door bekende kunstenaars, veelal uit de pop-art periode. De meeste beelden zijn in verschillende maten verkrijgbaar en een erg leuk cadeau voor jezelf, of om weg te geven.

Waar je ook een Coppola neerzet… het zorgt altijd voor een vrolijke noot in huis.


Kenmerken

Afmetingen -
Kunstenaar

Coppola, Mia

Materiaal

kunsthars

Levertijd & Verzending