De Droom – Jacqueline Schäfer

95,00

Zet op wensenlijst
Zet op wensenlijst

Dit droombeeld van Jacqueline Schäfer is een slapend hoofd met een bruine haardos. Een originele en verrassende kijk van de kunstenares op het fenomeen slapen en dromen.

  • de gelimiteerde oplage is 199 stuks.
  • afmeting: 25 x 9 cm
  • ieder exemplaar is handmatig genummerd


Categorieën: ,

Beschrijving

De Droom is een kunstwerk van ontwerpster Jacqueline Schäfer. In tegenstelling tot haar talloze veelkleurige ontwerpen is dit droombeeld sober van kleur en uitstraling gehouden. Toch vormen de roze gelaatstinten, de rode lippen en de bruine haardos samen een mooie kleureenheid.

Het beeld geeft een sfeer van rust en ingetogenheid. Het is een kunstwerk wat ook erg mooi in een slaapruimte zou kunnen staan.

Bijzonderheden van De Droom:

  • Dit ontwerp is verschenen in een oplage van 199 exemplaren
  • Het is gemaakt van kunsthars en is met de hand beschilderd
  • Elk exemplaar is door Jacqueline persoonlijk handmatig genummerd
  • Het kunstwerk is breukvrij verpakt in een zwart/wit gesigneerd kartonnen design verpakking met logo

Over de kunstenaar

Jacqueline Schäfer

Jacqueline Schäfer is geboren en getogen in Amsterdam. Daar ging ze naar school en studeerde in 1989 af aan de Gerrit Rietveld Academie. Aanvankelijk schilderde ze voor zichzelf en gebruikte de schilderkunst als een vorm van expressie, maar al gauw ging ze haar werk ook met anderen delen.

Een kleurrijke stijl

Door de jaren heen ontwikkelde zich een unieke eigen stijl, die doet denken aan de kleurrijke expressie van de Cobra periode. Jacqueline combineert in haar werk duidelijke vormen met zwarte contouren en heldere kleurrijke kleurvlakken, die ze samenbrengt tot een speels en artistiek geheel. Naast het schilderen op het doek, beschildert ze ook 3-dimensionale objecten. Deze sculpturen tonen overduidelijk de hand van een getalenteerd kunstenaar. De stijl van Jacqueline Schäfer is herkenbaar en eigen.

De thema’s

De werken van Jacqueline Schäfer tonen het figuratieve, maar niet realistische beeld. Ze creëert een wereld waarin de vormen van haar figuren herkenbaar en zeer eigen zijn. De thema’s variëren van vrolijke, vreemde fantasie vogels, statische en ingetogen stillevens tot vrouwelijke naakten.

De sculpturen

Waar ze eerst alleen schilderde op het doek, maakt Schäfer sinds 2004 ook beelden van de vreemde vogels, de koeien, gezichten en andere onderwerpen. De sculpturen zijn geïnspireerd op een van haar schilderijen ´De vreemde vogel´ en haar eerste model kreeg meteen zoveel lovende reacties, dat ze verder is gegaan met het ontwerpen van een collectie sculpturen. De sculpturen worden vervaardigd uit hoogwaardig kunsthars, zijn met de hand beschilderd en gesigneerd. Ze zijn uitgebracht in gelimiteerde oplage.

“In mijn wereld bepaal ik álles.
Vorm, kleur en zelfs natuurwetten.
Niks klopt, of is zoals het is.
Toch blijkt alles heel herkenbaar.”
– Jacqueline Schäfer

Bij Stips bieden we een collectie moderne sculpturen van Jacqueline Schäfer. Elke sculptuur is er in meerdere kleurvariaties.


collectie

Kenmerken

Afmetingen 25 × 9 cm
Kunstenaar

Schäfer, Jacqueline

Materiaal

kunsthars

Gelimiteerde oplage

199 stuks

Levertijd & Verzending