VERKOCHT

Groene Cactus – Jacqueline Schäfer

135,00

Verkocht


Deze Groene Cactus is ideaal als je iets leuks en gemakkelijks in je vensterbank wilt, want hij prikt niet en je hoeft hem alleen maar zo nu en dan af te stoffen. Dit kunstwerk is ontworpen door Jacqueline Schäfer.

  • gelimiteerde oplage van 200 stuks.
  • afmeting: 36 x 19 x 10 cm

Zet op wensenlijst
Zet op wensenlijstCategorieën: ,

Beschrijving

Een plant of een kunstwerk? Deze Groene Cactus in een vrolijk gestreepte zwart/witte bloempot met roze aarde is een grappige combinatie van beiden. Het ontwerp is van beeldend kunstenares Jacqueline Schäfer. Haar stijl valt op door de zwarte lijnen en altijd kleurige vlakverdeling. Ook met deze cactus heeft ze weer een boeiend ontwerp gemaakt.

En ja… het voordeel van zo een cactus is natuurlijk dat hij gemakkelijk in onderhoud is, hij blijft altijd goed zonder dat je hem water hoeft te geven. Deze slimme plant is een decoratief kunstobject dat overal in huis een mooi plaatsje kan vinden.

Over de cactusserie

De cactussen van Jacqueline Schäfer zijn in 4 verschillende kleuren ontworpen, namelijk groen, blauw, rood en paars. De oplage per kleur is 200 stuks.
De objecten zijn gemaakt van kunsthars en zijn met de hand beschilderd. De exemplaren worden door Jacqueline persoonlijk handmatig genummerd.

  • De Groene Cactus is breukvrij verpakt in een zwart/wit gesigneerde kartonnen design verpakking met logo.
  • Een ideaal cadeau voor mensen die weinig tijd hebben voor de verzorging van hun planten. ;-)

Over de kunstenaar

Jacqueline Schäfer

Jacqueline Schäfer is geboren en getogen in Amsterdam. Daar ging ze naar school en studeerde in 1989 af aan de Gerrit Rietveld Academie. Aanvankelijk schilderde ze voor zichzelf en gebruikte de schilderkunst als een vorm van expressie, maar al gauw ging ze haar werk ook met anderen delen.

Een kleurrijke stijl

Door de jaren heen ontwikkelde zich een unieke eigen stijl, die doet denken aan de kleurrijke expressie van de Cobra periode. Jacqueline combineert in haar werk duidelijke vormen met zwarte contouren en heldere kleurrijke kleurvlakken, die ze samenbrengt tot een speels en artistiek geheel. Naast het schilderen op het doek, beschildert ze ook 3-dimensionale objecten. Deze sculpturen tonen overduidelijk de hand van een getalenteerd kunstenaar. De stijl van Jacqueline Schäfer is herkenbaar en eigen.

De thema’s

De werken van Jacqueline Schäfer tonen het figuratieve, maar niet realistische beeld. Ze creëert een wereld waarin de vormen van haar figuren herkenbaar en zeer eigen zijn. De thema’s variëren van vrolijke, vreemde fantasie vogels, statische en ingetogen stillevens tot vrouwelijke naakten.

De sculpturen

Waar ze eerst alleen schilderde op het doek, maakt Schäfer sinds 2004 ook beelden van de vreemde vogels, de koeien, gezichten en andere onderwerpen. De sculpturen zijn geïnspireerd op een van haar schilderijen ´De vreemde vogel´ en haar eerste model kreeg meteen zoveel lovende reacties, dat ze verder is gegaan met het ontwerpen van een collectie sculpturen. De sculpturen worden vervaardigd uit hoogwaardig kunsthars, zijn met de hand beschilderd en gesigneerd. Ze zijn uitgebracht in gelimiteerde oplage.

“In mijn wereld bepaal ik álles.
Vorm, kleur en zelfs natuurwetten.
Niks klopt, of is zoals het is.
Toch blijkt alles heel herkenbaar.”
– Jacqueline Schäfer

Bij Stips bieden we een collectie moderne sculpturen van Jacqueline Schäfer. Elke sculptuur is er in meerdere kleurvariaties.


Kenmerken

Afmetingen 36 × 19 × 10 cm
Kunstenaar

Schäfer, Jacqueline

Materiaal

kunsthars

Gelimiteerde oplage

200 stuks

Levertijd & Verzending