Happy Cow Black White – Jacqueline Schäfer

115,00

Zet op wensenlijst
Zet op wensenlijst

24 x 20 x 15 cm
handbeschilderd kunsthars

De Happy Cow Black White van Jacqueline Schäfer is een oer Hollands kunstwerkje in zwart/wit, goud en roze. Iedere koe is handbeschilderd, voorzien van Jacqueline’s handtekening en het unieke serienummer.Categorieën: ,

Beschrijving

Deze Happy Cow Black White is een ontwerp uit 2016 van de Amsterdamse kunstenares Jacqueline Schäfer. De koe heeft als basis een metalen frame en is opgebouwd uit hoogwaardig kunsthars. De strakke zwarte lijnen, de vlakverdeling en de opmerkelijke vorm hebben deze oer Nederlandse koe tot een prachtig kunstobject gemaakt.
Behalve het zwart en wit is de koe verder nog voorzien van gouden oren en een gouden staartkwastje en de uier is zoals het hoort mooi roze.

  • De Happy Cow is verpakt in een trendy zwart/wit koffertje
  • De oplage is gelimiteerd tot slechts 250 exemplaren per kleur
  • Iedere koe is met de hand beschilderd waardoor ieder exemplaar uniek is
  • Elke koe is persoonlijk genummerd door Jacqueline zelf en voorzien van haar handtekening

Deze koeienserie bestaat uit 4 kleurvarianten: zwart/wit, groen, rood en paars.

Over de kunstenaar

Jacqueline Schäfer

Jacqueline Schäfer is geboren en getogen in Amsterdam. Daar ging ze naar school en studeerde in 1989 af aan de Gerrit Rietveld Academie. Aanvankelijk schilderde ze voor zichzelf en gebruikte de schilderkunst als een vorm van expressie, maar al gauw ging ze haar werk ook met anderen delen.

Een kleurrijke stijl

Door de jaren heen ontwikkelde zich een unieke eigen stijl, die doet denken aan de kleurrijke expressie van de Cobra periode. Jacqueline combineert in haar werk duidelijke vormen met zwarte contouren en heldere kleurrijke kleurvlakken, die ze samenbrengt tot een speels en artistiek geheel. Naast het schilderen op het doek, beschildert ze ook 3-dimensionale objecten. Deze sculpturen tonen overduidelijk de hand van een getalenteerd kunstenaar. De stijl van Jacqueline Schäfer is herkenbaar en eigen.

De thema’s

De werken van Jacqueline Schäfer tonen het figuratieve, maar niet realistische beeld. Ze creëert een wereld waarin de vormen van haar figuren herkenbaar en zeer eigen zijn. De thema’s variëren van vrolijke, vreemde fantasie vogels, statische en ingetogen stillevens tot vrouwelijke naakten.

De sculpturen

Waar ze eerst alleen schilderde op het doek, maakt Schäfer sinds 2004 ook beelden van de vreemde vogels, de koeien, gezichten en andere onderwerpen. De sculpturen zijn geïnspireerd op een van haar schilderijen ´De vreemde vogel´ en haar eerste model kreeg meteen zoveel lovende reacties, dat ze verder is gegaan met het ontwerpen van een collectie sculpturen. De sculpturen worden vervaardigd uit hoogwaardig kunsthars, zijn met de hand beschilderd en gesigneerd. Ze zijn uitgebracht in gelimiteerde oplage.

“In mijn wereld bepaal ik álles.
Vorm, kleur en zelfs natuurwetten.
Niks klopt, of is zoals het is.
Toch blijkt alles heel herkenbaar.”
– Jacqueline Schäfer

Bij Stips bieden we een collectie moderne sculpturen van Jacqueline Schäfer. Elke sculptuur is er in meerdere kleurvariaties.


collectie

Kenmerken

Afmetingen 24 × 20 × 15 cm
Gelimiteerde oplage

250 stuks

Kunstenaar

Schäfer, Jacqueline

Materiaal

kunsthars

Levertijd & Verzending