Happy Cow turquoise – Jacqueline Schäfer

225,00

Zet op wensenlijst
Zet op wensenlijst

25 x 33 x 15 cm
handbeschilderd kunsthars

De Happy Cow van Jacqueline Schäfer is handbeschilderd.

  • gelimiteerde oplage
  • gesigneerd
  • kleur turquoise


Categorieën: ,

Beschrijving

Deze Happy Cow is een ontwerp van de Amsterdamse kunstenaresse Jacqueline Schäfer. De koe heeft een metalen frame als basis en is opgebouwd uit hoogwaardig kunsthars. De strakke zwarte lijnen, de vlakverdeling en de opmerkelijke vorm hebben de oer Nederlandse koe tot een prachtig kunstobject gemaakt.

  • De Happy Cow is verpakt in een trendy zwart/wit koffertje
  • De oplage is gelimiteerd tot slechts 125 exemplaren
  • Elke koe is persoonlijk genummerd door Jacqueline zelf

Over de kunstenaar

Jacqueline Schäfer

Jacqueline Schäfer is geboren en getogen in Amsterdam. Daar ging ze naar school en studeerde in 1989 af aan de Gerrit Rietveld Academie. Aanvankelijk schilderde ze voor zichzelf en gebruikte de schilderkunst als een vorm van expressie, maar al gauw ging ze haar werk ook met anderen delen.

Een kleurrijke stijl

Door de jaren heen ontwikkelde zich een unieke eigen stijl, die doet denken aan de kleurrijke expressie van de Cobra periode. Jacqueline combineert in haar werk duidelijke vormen met zwarte contouren en heldere kleurrijke kleurvlakken, die ze samenbrengt tot een speels en artistiek geheel. Naast het schilderen op het doek, beschildert ze ook 3-dimensionale objecten. Deze sculpturen tonen overduidelijk de hand van een getalenteerd kunstenaar. De stijl van Jacqueline Schäfer is herkenbaar en eigen.

De thema’s

De werken van Jacqueline Schäfer tonen het figuratieve, maar niet realistische beeld. Ze creëert een wereld waarin de vormen van haar figuren herkenbaar en zeer eigen zijn. De thema’s variëren van vrolijke, vreemde fantasie vogels, statische en ingetogen stillevens tot vrouwelijke naakten.

De sculpturen

Waar ze eerst alleen schilderde op het doek, maakt Schäfer sinds 2004 ook beelden van de vreemde vogels, de koeien, gezichten en andere onderwerpen. De sculpturen zijn geïnspireerd op een van haar schilderijen ´De vreemde vogel´ en haar eerste model kreeg meteen zoveel lovende reacties, dat ze verder is gegaan met het ontwerpen van een collectie sculpturen. De sculpturen worden vervaardigd uit hoogwaardig kunsthars, zijn met de hand beschilderd en gesigneerd. Ze zijn uitgebracht in gelimiteerde oplage.

“In mijn wereld bepaal ik álles.
Vorm, kleur en zelfs natuurwetten.
Niks klopt, of is zoals het is.
Toch blijkt alles heel herkenbaar.”
– Jacqueline Schäfer

Bij Stips bieden we een collectie moderne sculpturen van Jacqueline Schäfer. Elke sculptuur is er in meerdere kleurvariaties.


collectie

Kenmerken

Afmetingen 25 × 33 × 15 cm
Gelimiteerde oplage

125 stuks

Kunstenaar

Schäfer, Jacqueline

Materiaal

kunsthars

Levertijd & Verzending