Inzovu Olifant – Andreas Torneberg

69,90


Inzovu, een olifantje met de roots in Zambia, is met de hand beschilderd, hoogglans afgelakt en 16 cm lang.

Kunstenaar: Andreas Torneberg
Kunstproject: Art in the City
Bijzonderheid: wordt geleverd met certificaat en de ontstaansgeschiedenis

De Duitse kunstenaar Andreas Torneberg ontwierp de olifant Inzovu. Zijn inspiratiebron voor deze olifant was een zeer opmerkelijke…

Een bierverpakking

In 2004 was Torneberg voor een workshop in Zambia, Centraal-Afrika. Bij een wandeling door de bush, vond hij een oude verpakking van Inzovu-bier, een lokaal populair pilsje. Het design en de kleuren van de verpakking inspireerden hem tot de olifant Inzovu. Het woord betekent ook olifant in Zambia.

“I was attracted by the picturesque character of the design on Inzovu beer package and started working on it with colours. The other writing “insaka” means the place in an African village, where people meet to discuss or to celebrate. “Insaka” our workshop was called, too, that had been organized by a group of Zambian artists, that had invited me. I was a grateful participant and enjoyed cordial hospitality and open exchanges of views, which i would like to symbolize by the help of this elephant inzovu now: frankness and communicativeness and happiness to overcome borders and to get to know each other.”
– Andreas Torneberg

De dieren van het Art in the City project zijn stuk voor stuk kunstwerkjes. Liefdevol met de hand beschilderd en hoogglans afgelakt, elk met een eigen thema, ontworpen door één van de kunstenaars die meewerken aan het project.

De Inzovu olifant wordt geleverd in een stijlvolle zwarte Art in the City box.

Categorieën: ,

Over deze collectie

Oorspronkelijk gestart in Duitsland, is de dierenparade van Art in the City nu in vrijwel alle grote landen ter wereld terug te zien. Het project heeft maar één missie en dat is de wereld mooier, kleurrijker en vrolijker maken. In eerste instantie richtte het project zich op het ontwerpen van grote kunstobjecten om het straatbeeld in de steden te verlevendigen, maar al snel kwamen daar de hilarische iconische dierminiaturen bij, geïnspireerd op thema’s uit het leven van alledag.

Het begon allemaal met de koetjes. Een groepje kunstenaars legde zich toe op het ontwerpen en stylen van koeien als kunstobject en oogde daarmee veel succes. Het project is de voorloper geweest van de latere Cow Parade. Na de koeien kwamen er ook nog andere dierfiguren bij, als olifantjes en varkentjes.

„Be extraordinary“ – This is our goal!’
– Art in the City artists

De miniaturen zijn vervaardigd in gelimiteerde oplage uit hoogwaardig kunsthars, liefdevol gedetailleerd met de hand beschilderd en vervolgens hoogglans afgelakt. Geboren vanuit een grote artistieke vrijheid, geven de kunstenaars een unieke knipoog mee aan de dieren.

Art in the City, de parade die je vrolijk maakt!

Kenmerken

Gewicht 600 g
Afmetingen 16 × 8 × 11 cm
Kunstenaar

Torneberg, Andreas

Merk

Art in the City

Materiaal

kunsthars

Levertijd & Verzending