VERKOCHT

Kleine Groene Cactus – Jacqueline Schäfer

95,00

Verkocht


Deze Kleine Groene Cactus is ideaal als je iets groens in je vensterbank wilt hebben maar weinig tijd hebt om er elke dag voor te zorgen. Zo nu en dan afstoffen is voldoende en een voordeel is dat hij gegarandeerd niet prikt.  Deze altijd groene plant is ontworpen door Jacqueline Schäfer.

  • gelimiteerde oplage van 375 stuks.
  • afmeting: 12 x 21 x 8 cm

Zet op wensenlijst
Zet op wensenlijstCategorieën: ,

Beschrijving

Deze Kleine Groene Cactus van Jacqueline Schäfer is het allemaal tegelijk: een plant, een kunstwerk, een grappig iets in je vensterbank. Deze cactus staat stevig verankerd  in een zwart/wit gestreepte bloempot in tweekleurige bruine aarde. Beeldend kunstenares Schäfer heeft ook in het ontwerp van deze cactus weer haar eigen specifieke stijl verwerkt, de meerkleurige vlakverdeling met zwarte lijnen zijn ook zelfs in dit kleine cactusje terug te vinden.

De voordelen van deze cactus: neemt weinig plek in, kan ook op een donker plekje staan, blijft altijd groen, gaat niet dood als je hem geen water geeft, de stekels prikken niet en hij is en blijft altijd decoratief.

Over de cactusserie(s)

Deze kleine cactus serie van Jacqueline Schäfer is in 4 verschillende kleuren uitgevoerd, namelijk groen, blauw, rood en paars. De oplage is per kleur 375 stuks.
De objecten zijn gemaakt van kunsthars, zijn met de hand beschilderd en voorzien van Jacqueline’s handtekening. Ieder exemplaar wordt door Jacqueline persoonlijk handmatig genummerd.

  • De Kleine Groene Cactus is breukvrij verpakt in een zwart/witte kartonnen design verpakking met logo.
  • Een ideaal cadeau voor mensen die weinig tijd hebben voor de verzorging van hun planten. ;-)

Er is ook nog een grotere cactus met 2 zijarmen ontworpen door Jacqueline, kijk bij Groene Cactus op onze website. Ook die cactusserie is in 4 verschillende kleurstellingen uitgebracht. Beide maten zijn goed te combineren.

Over de kunstenaar

Jacqueline Schäfer

Jacqueline Schäfer is geboren en getogen in Amsterdam. Daar ging ze naar school en studeerde in 1989 af aan de Gerrit Rietveld Academie. Aanvankelijk schilderde ze voor zichzelf en gebruikte de schilderkunst als een vorm van expressie, maar al gauw ging ze haar werk ook met anderen delen.

Een kleurrijke stijl

Door de jaren heen ontwikkelde zich een unieke eigen stijl, die doet denken aan de kleurrijke expressie van de Cobra periode. Jacqueline combineert in haar werk duidelijke vormen met zwarte contouren en heldere kleurrijke kleurvlakken, die ze samenbrengt tot een speels en artistiek geheel. Naast het schilderen op het doek, beschildert ze ook 3-dimensionale objecten. Deze sculpturen tonen overduidelijk de hand van een getalenteerd kunstenaar. De stijl van Jacqueline Schäfer is herkenbaar en eigen.

De thema’s

De werken van Jacqueline Schäfer tonen het figuratieve, maar niet realistische beeld. Ze creëert een wereld waarin de vormen van haar figuren herkenbaar en zeer eigen zijn. De thema’s variëren van vrolijke, vreemde fantasie vogels, statische en ingetogen stillevens tot vrouwelijke naakten.

De sculpturen

Waar ze eerst alleen schilderde op het doek, maakt Schäfer sinds 2004 ook beelden van de vreemde vogels, de koeien, gezichten en andere onderwerpen. De sculpturen zijn geïnspireerd op een van haar schilderijen ´De vreemde vogel´ en haar eerste model kreeg meteen zoveel lovende reacties, dat ze verder is gegaan met het ontwerpen van een collectie sculpturen. De sculpturen worden vervaardigd uit hoogwaardig kunsthars, zijn met de hand beschilderd en gesigneerd. Ze zijn uitgebracht in gelimiteerde oplage.

“In mijn wereld bepaal ik álles.
Vorm, kleur en zelfs natuurwetten.
Niks klopt, of is zoals het is.
Toch blijkt alles heel herkenbaar.”
– Jacqueline Schäfer

Bij Stips bieden we een collectie moderne sculpturen van Jacqueline Schäfer. Elke sculptuur is er in meerdere kleurvariaties.


Kenmerken

Afmetingen 12 × 21 × 8 cm
Kunstenaar

Schäfer, Jacqueline

Materiaal

kunsthars

Gelimiteerde oplage

375 stuks

Levertijd & Verzending