Lady of the World Off White – Jeannie Hoovers

149,00

Zet op wensenlijst
Zet op wensenlijst

Lady of the World Off White is een beeldje van een dame zittend op een grote bol en is een prachtig ontwerp van kunstenares Jeannie Hoovers. Deze lady is gekleed in een badpak in gebroken wit en ook haar grote bijzondere hoed heeft die kleur. Ze zit bovenop de bol en houdt zich met beide handen en een opgetrokken been in evenwicht. De originele hoed is gemaakt van opgevouwen stof en is voorzien van een bijzonder reliëf en bedekt haar gezicht tot aan haar neus. Haar getuite lippen zijn knalrood.

Lady of the World Off White is een schattig kunstwerkje dat ons doet glimlachen. Een mooi object in huis of kantoor.

  • Kunstenaar: Jeannie Hoovers
  • Afmeting: 25 x 13 cm
  • Materiaal: kunsthars
  • Gelimiteerde oplage van slechts 250 stuks per kleur
  • Uitgevoerd in  3 kleuren: off white, rood, en oker
Categorieën: ,

Over de kunstenaar

Jeannie Hoovers

Jeannie Hoovers is een Limburgse kunstenares, geboren in 1951 in Stramproy. Zij heeft lessen gevolgd bij de bekende kunstenaar Harrie van de Boel uit Thorn. Al snel heeft zij zich ontwikkeld tot een gerespecteerde beeldend kunstenaar in het vervaardigen van sculpturen en het beschilderen en mozaïeken van keramiek.

Haar werk

Haar kracht ligt bij het ontwerpen van kleurrijke kleisculpturen van voluptueuze dames met volle, rode lippen. Ze voorziet deze bustes bij voorkeur met exotische hoofddeksels, prachtige sieraden en jurken in glasmozaïek. Ook probeert ze hierbij vaak een accent te leggen op het komische gedeelte, als het haar lukt om bij de toeschouwer een glimlach teweeg te brengen dan voelt ze zich in haar werk geslaagd.

Kenmerken

Afmetingen 25 × 13 cm
Kunstenaar

Hoovers, Jeannie

Materiaal

kunsthars

Levertijd & Verzending