Madame Butterfly – Jo Ann Kessler

159,00

Zet op wensenlijst
Zet op wensenlijst

hoogte 40 cm
ontwerp: Jo Ann Kessler

Madame Butterfly is zoals de naam als aangeeft een dame die iets heeft met vlinders. Deze mooie dame draagt een wit kleed en heeft een halskettinkje om dat gemaakt is van houten kraaltjes in naturel tinten. Ook haar oorbellen zijn hiervan gemaakt. In plaats van haar is haar hele hoofd bedekt met smalle strookjes stof in wit, effen, met bloemetjes of streepjes. Achterop haar hoofd zijn deze strookjes bijeengebonden als een soort knotje. Dit grappige haar is ook nog bedekt met twee bloemen van stof, en er zijn bovendien nog vier verschillende vlinders op haar hoofd neergestreken. Alles tezamen is het een geweldig schouwspel en kunstwerk geworden. Deze bijzondere pop is ontworpen door kunstenares Jo Ann Kessler.

Materialen: textiel, hout
Vulling: zand
Land van oorsprong: FilipijnenCategorieën: ,

Over de kunstenaar

Jo Ann Kessler

De Art Dolls van Jo Ann Kessler zijn uniek… ambachtelijk… en zijn ontstaan vanuit een diepe liefde voor het kunstambacht.

De Filippijnse kunstenares Jo Ann Kessler ontwerpt al sinds 1986 kunstobjecten uit vintage materialen, tribal stoffen en allerhande leuke tweedehands onderdelen die ze tegenkomt op rommelmarkten en in tweedehands winkels. Het naaien en het borduren van haar Art Dolls gebeurt allemaal met de hand en met een eindeloze passie en geduld. Jo Ann’s ontwerpen zijn origineel en ze laat zich bij de tot standkoming van ieder stuk inspireren door het materiaal waar ze op dat moment mee werkt. Ieder stuk is uniek. De inspiratie haalt ze uit de wereld om haar heen.

Haar eigen kunstatelier draagt de naam Touch of Craft. Jo Ann’s Art Dolls worden alleen verkocht bij een galeriën en  kunstwinkels.

 


 
 

collectie

Kenmerken

Afmetingen 40 × 16 × 12 cm
Kunstenaar

Kessler, Jo Ann

Materiaal

textiel

Levertijd & Verzending