Madame Chique Brons – Jeannie Hoovers

249,00

Zet op wensenlijst
Zet op wensenlijst

Madame Chique Brons is een buste van een chique dame, ontworpen door kunstenares Jeannie Hoovers. Deze elegante mevrouw draagt een in diverse brons en bruin tinten uitgevoerde jurk met wijde hals waardoor haar decolleté met collier van bruine kralen perfect tot zijn recht komt. Op haar hoofd draagt ze een apart hoofddeksel van geweven stof versierd met een bijzonder reliëf. Haar hoofd is iets naar boven gericht zodat de hoed half over haar gezicht valt en haar ogen bedekt. Haar lippen zijn knalrood en steken fel af tegen haar blanke huid. De jurk, de kralenketting en haar lippen zijn glanzend, haar decolleté, gezicht en hoed zijn mat uitgevoerd.

Madame Chique is een bijzonder mode kunstwerk, dit prachtige beeld zal iedere modebewuste vrouw in haar hart sluiten. Een tijdloos kunstobject van hoge kwaliteit dat bedoeld is voor binnen.

  • Kunstenaar: Jeannie Hoovers
  • Afmeting: 25 x 25 cm
  • Materiaal: kunsthars
  • Gelimiteerde oplage van slechts 250 stuks per kleur
  • Uitgevoerd in  3 kleuren: brons, oker en rood
Categorieën: ,

Over de kunstenaar

Jeannie Hoovers

Jeannie Hoovers is een Limburgse kunstenares, geboren in 1951 in Stramproy. Zij heeft lessen gevolgd bij de bekende kunstenaar Harrie van de Boel uit Thorn. Al snel heeft zij zich ontwikkeld tot een gerespecteerde beeldend kunstenaar in het vervaardigen van sculpturen en het beschilderen en mozaïeken van keramiek.

Haar werk

Haar kracht ligt bij het ontwerpen van kleurrijke kleisculpturen van voluptueuze dames met volle, rode lippen. Ze voorziet deze bustes bij voorkeur met exotische hoofddeksels, prachtige sieraden en jurken in glasmozaïek. Ook probeert ze hierbij vaak een accent te leggen op het komische gedeelte, als het haar lukt om bij de toeschouwer een glimlach teweeg te brengen dan voelt ze zich in haar werk geslaagd.

Kenmerken

Afmetingen 25 × 25 cm
Kunstenaar

Hoovers, Jeannie

Materiaal

kunsthars

Levertijd & Verzending