Madame Chique Oker – Jeannie Hoovers

249,00

Zet op wensenlijst
Zet op wensenlijst

Madame Chique Oker is een buste van een chique dame, ontworpen door kunstenares Jeannie Hoovers. Deze elegante mevrouw draagt een in oker en bruintinten uitgevoerde jurk met wijde hals zodat het collier van donkerbruine kralen prachtig uitkomt. Ze houdt haar hoofd wat schuin naar boven gericht, daardoor gaat er nog meer aandacht naar haar decolleté met kralenketting. De kunstzinnige hoed met een bijzonder reliëf bedekt een deel van haar gezicht en ogen en geeft Madame Chique een exotische uitstraling. Ze houdt haar ogen gesloten en geniet zo te zien van het leven! De jurk, de kralenketting en haar lippen zijn glanzend, haar decolleté, gezicht en hoed zijn mat uitgevoerd.

Madame Chique is een prachtig stijlvol modebeeld, een must voor modebewuste mannen en vrouwen die klassieke schoonheid waarderen.
Dit kunstobject van klasse is bedoeld is voor binnen.

  • Kunstenaar: Jeannie Hoovers
  • Afmeting: 25 x 25 cm
  • Materiaal: kunsthars
  • Gelimiteerde oplage van slechts 250 stuks per kleur
  • Uitgevoerd in  3 kleuren: oker, brons en rood
Categorieën: ,

Over de kunstenaar

Jeannie Hoovers

Jeannie Hoovers is een Limburgse kunstenares, geboren in 1951 in Stramproy. Zij heeft lessen gevolgd bij de bekende kunstenaar Harrie van de Boel uit Thorn. Al snel heeft zij zich ontwikkeld tot een gerespecteerde beeldend kunstenaar in het vervaardigen van sculpturen en het beschilderen en mozaïeken van keramiek.

Haar werk

Haar kracht ligt bij het ontwerpen van kleurrijke kleisculpturen van voluptueuze dames met volle, rode lippen. Ze voorziet deze bustes bij voorkeur met exotische hoofddeksels, prachtige sieraden en jurken in glasmozaïek. Ook probeert ze hierbij vaak een accent te leggen op het komische gedeelte, als het haar lukt om bij de toeschouwer een glimlach teweeg te brengen dan voelt ze zich in haar werk geslaagd.

Kenmerken

Afmetingen 25 × 25 cm
Kunstenaar

Hoovers, Jeannie

Materiaal

kunsthars

Levertijd & Verzending