Madame Claudette – Jo Ann Kessler

49,5099,50

Wissen
Zet op wensenlijst
Zet op wensenlijst

maten: 20 x 11 x 6 cm (reeds verkocht) en 35 x 16 x 11 cm
ontwerp: Jo Ann Kessler

Madame Claudette is een design pop van textiel om in huis neer te zetten. De ontwerpster Jo Ann Kessler heeft Claudette uitgevoerd in 2 maten. In grote lijnen zijn de beide uitvoeringen identiek, maar er zijn toch nog wel een aantal verschillen. Voor het lijfje van Claudette Grande is een zwart/witte visgraatstof gebruikt, terwijl Claudette Petite met een zwart/wit pied-de-poule stofje is aangekleed. Ook de bloemen-inzet is niet helemaal hetzelfde. Beide dames zijn getooid met een metalen halsketting in meerdere lagen en ook dragen ze alle twee lange oorbellen van kettinkjes met kraaltjes er aan. Alles in proportie uiteraard. Als hoofdbedekking heeft Jo Ann gekozen voor een zwarte tulband look met een gevlochten rand rondom. De voorzijde van de hoofdtooi is versierd met stoffen rozen in oud-roze.

Kunstenares Jo Ann Kessler heeft met dit ontwerp twee sierlijke dames gecreëerd!

Materialen: textiel, glas, metaal
Vulling: zand
Land van oorsprong: FilipijnenCategorieën: ,

Over de kunstenaar

Jo Ann Kessler

De Art Dolls van Jo Ann Kessler zijn uniek… ambachtelijk… en zijn ontstaan vanuit een diepe liefde voor het kunstambacht.

De Filippijnse kunstenares Jo Ann Kessler ontwerpt al sinds 1986 kunstobjecten uit vintage materialen, tribal stoffen en allerhande leuke tweedehands onderdelen die ze tegenkomt op rommelmarkten en in tweedehands winkels. Het naaien en het borduren van haar Art Dolls gebeurt allemaal met de hand en met een eindeloze passie en geduld. Jo Ann’s ontwerpen zijn origineel en ze laat zich bij de tot standkoming van ieder stuk inspireren door het materiaal waar ze op dat moment mee werkt. Ieder stuk is uniek. De inspiratie haalt ze uit de wereld om haar heen.

Haar eigen kunstatelier draagt de naam Touch of Craft. Jo Ann’s Art Dolls worden alleen verkocht bij een galeriën en  kunstwinkels.

 


 
 

Kenmerken

Afmetingen -
Kunstenaar

Kessler, Jo Ann

Materiaal

textiel

Levertijd & Verzending