Madame Freya – Jo Ann Kessler

159,00

Zet op wensenlijst
Zet op wensenlijst

hoogte 38 cm
ontwerp: Jo Ann Kessler

Madame Freya is een dame gemaakt van textiel en ontworpen door Jo Ann Kessler. Op haar blauwe lijf prijkt een mooi rood hart en haar hals is versierd met een kralenketting. Maar die versiering valt volkomen in het niet bij de uitbundige haarversierselen die het hoofd van Freya bevolken. Vlinders, bloemen, vogels, vissen, haantjes, slangen, hagedissen, van heel veel diersoorten zijn er een of meerdere op haar hoofd te vinden. Alle haarfrutsels zijn gemaakt van verschillende stofdessins in vrolijke kleurtjes en zijn afgewerkt met kraaltjes in diverse vormen en kleuren.

Madame Freya is een prachtige pop, een vrolijke vriendin en tevens een dame waar je niet snel op uitgekeken raakt.

Materialen: textiel, hout, glas
Vulling: zand
Land van oorsprong: FilipijnenCategorieën: ,

Over de kunstenaar

Jo Ann Kessler

De Art Dolls van Jo Ann Kessler zijn uniek… ambachtelijk… en zijn ontstaan vanuit een diepe liefde voor het kunstambacht.

De Filippijnse kunstenares Jo Ann Kessler ontwerpt al sinds 1986 kunstobjecten uit vintage materialen, tribal stoffen en allerhande leuke tweedehands onderdelen die ze tegenkomt op rommelmarkten en in tweedehands winkels. Het naaien en het borduren van haar Art Dolls gebeurt allemaal met de hand en met een eindeloze passie en geduld. Jo Ann’s ontwerpen zijn origineel en ze laat zich bij de tot standkoming van ieder stuk inspireren door het materiaal waar ze op dat moment mee werkt. Ieder stuk is uniek. De inspiratie haalt ze uit de wereld om haar heen.

Haar eigen kunstatelier draagt de naam Touch of Craft. Jo Ann’s Art Dolls worden alleen verkocht bij een galeriën en  kunstwinkels.

 


 
 

collectie

Kenmerken

Afmetingen 38 × 16 × 11 cm
Kunstenaar

Kessler, Jo Ann

Materiaal

textiel

Levertijd & Verzending