Madame Gandhari – Jo Ann Kessler

165,00

Zet op wensenlijst
Zet op wensenlijst

hoogte 38 cm
ontwerp: Jo Ann Kessler

Kunstenares Jo Ann Kessler heeft een eigentijds beeld, een statige dame met de naam Madame Gandhari ontworpen. Deze kunstzinnige pop is gemaakt van textiel. Ze heeft twee hele grote bloemen op haar lijf, eentje aan de voorzijde en een aan de achterkant. Beide bloemen zijn opgeborduurd en weer extra versierd met glaskralen. Tussen haar lijf en het hoofd draagt ze een kleurige halsketting, en op de plaats van haar oorbellen bevinden zich twee gigantische bossen kralensliertjes in allerlei kleuren. In plaats van met haar is haar hele hoofd aan alle kanten bedekt met talloze felgekleurde stoffen bolletjes, bestaande uit opgerolde strookjes textiel. Links en rechts van haar gezicht prijken een zesbladige bloem en een grote vlinder, ook heel kunstig versierd met glaskraaltjes.

Het kunstwerk Madame Gandhari is een bijzondere huisgenote en een lust voor het oog.

Materialen: textiel, hout, glas
Vulling: zand
Land van oorsprong: FilipijnenCategorieën: ,

Over de kunstenaar

Jo Ann Kessler

De Art Dolls van Jo Ann Kessler zijn uniek… ambachtelijk… en zijn ontstaan vanuit een diepe liefde voor het kunstambacht.

De Filippijnse kunstenares Jo Ann Kessler ontwerpt al sinds 1986 kunstobjecten uit vintage materialen, tribal stoffen en allerhande leuke tweedehands onderdelen die ze tegenkomt op rommelmarkten en in tweedehands winkels. Het naaien en het borduren van haar Art Dolls gebeurt allemaal met de hand en met een eindeloze passie en geduld. Jo Ann’s ontwerpen zijn origineel en ze laat zich bij de tot standkoming van ieder stuk inspireren door het materiaal waar ze op dat moment mee werkt. Ieder stuk is uniek. De inspiratie haalt ze uit de wereld om haar heen.

Haar eigen kunstatelier draagt de naam Touch of Craft. Jo Ann’s Art Dolls worden alleen verkocht bij een galeriën en  kunstwinkels.

 


 
 

collectie

Kenmerken

Afmetingen 38 × 19 × 12 cm
Kunstenaar

Kessler, Jo Ann

Materiaal

textiel

Levertijd & Verzending