Madame Kailea – Jo Ann Kessler

125,00

Zet op wensenlijst
Zet op wensenlijst

hoogte 34 cm
ontwerp: Jo Ann Kessler

Madame Kailea is een pop annex dame, gemaakt van textiel en natuurlijke materialen. Haar lange halslijn rijst op vanuit een witte schouderpartij en gaat over in een expressief gelaat met rode lippen en blauwe ogen. Boven op haar hoofd draagt ze een hele toren van vlechten en vlechtjes gemaakt van raffia die op haar rug bijeengebonden worden door nog weer een extra vlechtje. Haar bijzondere witte kapsel is bovendien nog versierd met kralen, kwastjes en echte schelpjes, alles in natuurtinten, en ook haar oorbellen bestaan uit kralen met kwastjes er aan.
Kailea ziet er uit alsof ze zojuist uit de zee is opgerezen en zou zo maar de echtgenote kunnen zijn van Neptunus.
Deze blanke schone is ontworpen door kunstenares Jo Ann Kessler.

Materialen: textiel, schelpen, raffia, hout
Vulling: zand
Land van oorsprong: FilipijnenCategorieën: ,

Over de kunstenaar

Jo Ann Kessler

De Art Dolls van Jo Ann Kessler zijn uniek… ambachtelijk… en zijn ontstaan vanuit een diepe liefde voor het kunstambacht.

De Filippijnse kunstenares Jo Ann Kessler ontwerpt al sinds 1986 kunstobjecten uit vintage materialen, tribal stoffen en allerhande leuke tweedehands onderdelen die ze tegenkomt op rommelmarkten en in tweedehands winkels. Het naaien en het borduren van haar Art Dolls gebeurt allemaal met de hand en met een eindeloze passie en geduld. Jo Ann’s ontwerpen zijn origineel en ze laat zich bij de tot standkoming van ieder stuk inspireren door het materiaal waar ze op dat moment mee werkt. Ieder stuk is uniek. De inspiratie haalt ze uit de wereld om haar heen.

Haar eigen kunstatelier draagt de naam Touch of Craft. Jo Ann’s Art Dolls worden alleen verkocht bij een galeriën en  kunstwinkels.

 


 
 

Kenmerken

Afmetingen 34 × 17 × 13 cm
Kunstenaar

Kessler, Jo Ann

Materiaal

textiel

Levertijd & Verzending