Madame Kocho Nishiki- Jo Ann Kessler

105,00

Zet op wensenlijst
Zet op wensenlijst

hoogte 26 cm
ontwerp: Jo Ann Kessler

Madame Kocho Nishiki is een pop met een Japanse look, absoluut een exotische dame! Zij kijkt de wereld in met prachtige zwarte ogen, maar het opvallendst aan haar zijn de vijf kleurige vlinders die rond haar hoofd zijn geland. Ze steken goed af tegen haar zwarte textielhaar dat in rolletjes over haar hoofd is gedrapeerd en van achteren tot een knot is samengevoegd. Uit die zwarte knot steken heel gezellig twee zwarte eetstokjes die de zwarte lokken bij elkaar houden. De grote vlinders rondom zijn gemaakt van stofjes in verschillende kleuren en zijn bovendien erop en eraan nog uitbundig versierd met glaskraaltjes. Ook heeft Kocho Nishiki oorbellen in, aan beide kanten een lief metalen hartje met twee houten kraaltjes erboven. In tegenstelling met de uitbundige kleuren op haar hoofd is de kleur van haar kleding eenvoudig gehouden: de witte stof met glanzende bloemenranken past er wonderwel heel goed bij.

Kunstenares Jo Ann Kessler heeft met Kocho Nishiki een unieke en zeer bijzondere Art Doll gecreëerd!

Materialen: textiel, glas, hout, metaal
Vulling: zand
Land van oorsprong: FilipijnenCategorieën: ,

Over de kunstenaar

Jo Ann Kessler

De Art Dolls van Jo Ann Kessler zijn uniek… ambachtelijk… en zijn ontstaan vanuit een diepe liefde voor het kunstambacht.

De Filippijnse kunstenares Jo Ann Kessler ontwerpt al sinds 1986 kunstobjecten uit vintage materialen, tribal stoffen en allerhande leuke tweedehands onderdelen die ze tegenkomt op rommelmarkten en in tweedehands winkels. Het naaien en het borduren van haar Art Dolls gebeurt allemaal met de hand en met een eindeloze passie en geduld. Jo Ann’s ontwerpen zijn origineel en ze laat zich bij de tot standkoming van ieder stuk inspireren door het materiaal waar ze op dat moment mee werkt. Ieder stuk is uniek. De inspiratie haalt ze uit de wereld om haar heen.

Haar eigen kunstatelier draagt de naam Touch of Craft. Jo Ann’s Art Dolls worden alleen verkocht bij een galeriën en  kunstwinkels.

 


 
 

Kenmerken

Afmetingen 26 × 14 × 8 cm
Kunstenaar

Kessler, Jo Ann

Materiaal

textiel

Levertijd & Verzending