Mini Strange Bird blauw hoog – Jacqueline Schäfer

75,00

Zet op wensenlijst
Zet op wensenlijst

12 x 13 x 6 cm
handbeschilderd kunsthars

Deze mini Strange Bird is in hoofdzaak beschilderd in blauwe tinten. De kleurige accenten in groen, oranje, paars en rood geven deze hoge mini strange bird een extra dimensie.

  • Dit kunstwerkje is ontworpen door Jacqueline Schäfer.
  • Geheel met de hand beschilderd.
  • Gelimiteerde oplage van 250 stuks.

Zet op wensenlijst
Zet op wensenlijstCategorieën: ,

Beschrijving

Deze mini strange bird blauw hoog van Jacqueline Schäfer is een mini uitvoering  in haar serie vogel-sculpturen. Slechts 12 cm hoog is dit grappige vogeltje, klein van stuk, maar beslist niet minder leuk dan zijn grotere broertjes en zusjes. Praktisch geheel uitgevoerd in blauwtinten met een aantal kleurige accenten in groen, rood en oranje is hij een kleurrijk kunstwerkje geworden dat je niet zomaar over het hoofd ziet. Net als de andere strange birds is ook de buitenkant van deze mini vogel verdeeld in een heleboel vlakken met  verschillende kleuren. Zwarte randen zorgen voor de omkadering, en twee grote ronde witte ogen met zwarte stip houden de boel in de gaten.

Deze vogel is opgebouwd uit kunsthars en is herkenbaar aan de unieke en eigentijdse Schäfer-stijl.

  • De Strange Bird is handgemaakt en handbeschilderd
  • Ieder exemplaar is genummerd met het unieke oplagenummer
  • De verpakking bestaat uit een mooi zwart/wit koffertje

Over de kunstenaar

Jacqueline Schäfer

Jacqueline Schäfer is geboren en getogen in Amsterdam. Daar ging ze naar school en studeerde in 1989 af aan de Gerrit Rietveld Academie. Aanvankelijk schilderde ze voor zichzelf en gebruikte de schilderkunst als een vorm van expressie, maar al gauw ging ze haar werk ook met anderen delen.

Een kleurrijke stijl

Door de jaren heen ontwikkelde zich een unieke eigen stijl, die doet denken aan de kleurrijke expressie van de Cobra periode. Jacqueline combineert in haar werk duidelijke vormen met zwarte contouren en heldere kleurrijke kleurvlakken, die ze samenbrengt tot een speels en artistiek geheel. Naast het schilderen op het doek, beschildert ze ook 3-dimensionale objecten. Deze sculpturen tonen overduidelijk de hand van een getalenteerd kunstenaar. De stijl van Jacqueline Schäfer is herkenbaar en eigen.

De thema’s

De werken van Jacqueline Schäfer tonen het figuratieve, maar niet realistische beeld. Ze creëert een wereld waarin de vormen van haar figuren herkenbaar en zeer eigen zijn. De thema’s variëren van vrolijke, vreemde fantasie vogels, statische en ingetogen stillevens tot vrouwelijke naakten.

De sculpturen

Waar ze eerst alleen schilderde op het doek, maakt Schäfer sinds 2004 ook beelden van de vreemde vogels, de koeien, gezichten en andere onderwerpen. De sculpturen zijn geïnspireerd op een van haar schilderijen ´De vreemde vogel´ en haar eerste model kreeg meteen zoveel lovende reacties, dat ze verder is gegaan met het ontwerpen van een collectie sculpturen. De sculpturen worden vervaardigd uit hoogwaardig kunsthars, zijn met de hand beschilderd en gesigneerd. Ze zijn uitgebracht in gelimiteerde oplage.

“In mijn wereld bepaal ik álles.
Vorm, kleur en zelfs natuurwetten.
Niks klopt, of is zoals het is.
Toch blijkt alles heel herkenbaar.”
– Jacqueline Schäfer

Bij Stips bieden we een collectie moderne sculpturen van Jacqueline Schäfer. Elke sculptuur is er in meerdere kleurvariaties.


Kenmerken

Afmetingen 12 × 13 × 6 cm
Kunstenaar

Schäfer, Jacqueline

Materiaal

kunsthars

Gelimiteerde oplage

250 stuks

Levertijd & Verzending