VERKOCHT

Mini Strange Bird – oranje/paars – Jacqueline Schäfer

75,00

Verkocht

15 x 12 x 5 cm
handbeschilderd kunsthars

Deze mini Strange Bird heeft in hoofdzaak oranje en paarse kleuren gecombineerd met roze, oranje en paar. Het kunstwerk is ontworpen en handbeschilderd door Jacqueline Schäfer.

  • Gelimiteerde oplage van 200 stuks.


Categorieën: ,

Beschrijving

Deze vogel-sculptuur is klein van stuk en wordt door kunstenares Jacqueline Schäfer mini strange bird genoemd. De vogel is opgebouwd uit geometrische vlakken in felle kleuren, geaccentueerd met zwarte randen. Twee opvallende ronde witte ogen met zwarte stip maken het ontwerp compleet.

De vogel is opgebouwd in kunsthars op in de unieke en eigentijdse Schäfer-stijl.

  • De Strange Bird is handgemaakt en handbeschilderd
  • Ieder exemplaar is persoonlijk genummerd door Jacqueline zelf
  • De verpakking bestaat uit een mooi zwart/wit koffertje.

Over de kunstenaar

Jacqueline Schäfer

Jacqueline Schäfer is geboren en getogen in Amsterdam. Daar ging ze naar school en studeerde in 1989 af aan de Gerrit Rietveld Academie. Aanvankelijk schilderde ze voor zichzelf en gebruikte de schilderkunst als een vorm van expressie, maar al gauw ging ze haar werk ook met anderen delen.

Een kleurrijke stijl

Door de jaren heen ontwikkelde zich een unieke eigen stijl, die doet denken aan de kleurrijke expressie van de Cobra periode. Jacqueline combineert in haar werk duidelijke vormen met zwarte contouren en heldere kleurrijke kleurvlakken, die ze samenbrengt tot een speels en artistiek geheel. Naast het schilderen op het doek, beschildert ze ook 3-dimensionale objecten. Deze sculpturen tonen overduidelijk de hand van een getalenteerd kunstenaar. De stijl van Jacqueline Schäfer is herkenbaar en eigen.

De thema’s

De werken van Jacqueline Schäfer tonen het figuratieve, maar niet realistische beeld. Ze creëert een wereld waarin de vormen van haar figuren herkenbaar en zeer eigen zijn. De thema’s variëren van vrolijke, vreemde fantasie vogels, statische en ingetogen stillevens tot vrouwelijke naakten.

De sculpturen

Waar ze eerst alleen schilderde op het doek, maakt Schäfer sinds 2004 ook beelden van de vreemde vogels, de koeien, gezichten en andere onderwerpen. De sculpturen zijn geïnspireerd op een van haar schilderijen ´De vreemde vogel´ en haar eerste model kreeg meteen zoveel lovende reacties, dat ze verder is gegaan met het ontwerpen van een collectie sculpturen. De sculpturen worden vervaardigd uit hoogwaardig kunsthars, zijn met de hand beschilderd en gesigneerd. Ze zijn uitgebracht in gelimiteerde oplage.

“In mijn wereld bepaal ik álles.
Vorm, kleur en zelfs natuurwetten.
Niks klopt, of is zoals het is.
Toch blijkt alles heel herkenbaar.”
– Jacqueline Schäfer

Bij Stips bieden we een collectie moderne sculpturen van Jacqueline Schäfer. Elke sculptuur is er in meerdere kleurvariaties.


collectie

Kenmerken

Afmetingen 15 × 12 × 5 cm
Kunstenaar

Schäfer, Jacqueline

Materiaal

kunsthars

Gelimiteerde oplage

250 stuks

Levertijd & Verzending