VERKOCHT

Mini Strange Bird pink hoog – Jacqueline Schäfer

75,00

Verkocht

12 x 13 x 6 cm
handbeschilderd kunsthars

Deze pastelkleurige mini Strange Bird is fantasievol beschilderd. De roze, gele, blauwe en groene kleuren zijn in vakjes verdeeld die deels zijn omkaderd door zwarte lijnen. Dit leuke stijlvolle kunstwerk is ontworpen door Jacqueline Schäfer en geheel met de hand beschilderd.

  • Gelimiteerde oplage van 250 stuks.


Categorieën: ,

Beschrijving

Deze mini strange bird pink hoog van Jacqueline Schäfer is een klein maar fijn exemplaar uit haar collectie fantasie vogel-sculpturen. Hij meet slechts 12 cm  maar desondanks is dit grappige vogeltje een belangrijk element van de vreemde vogel serie. De kleurtjes mogen voor Nederlandse begrippen wat vreemd overkomen, maar het staat onze mini bird perfect. De combinatie van roze met groen, blauw en geel is een goede. Klein maar fijn mag ons vogeltje er zeker zijn. Hij neemt in huis genoegen met een bescheiden plekje en is een rustige huisgenoot. Met zijn beide grote ronde witte ogen links en rechts houdt hij de omgeving goed in de gaten.

Deze vogel is opgebouwd uit kunsthars en is herkenbaar aan de unieke en eigentijdse Schäfer-stijl, gekleurde vlakken deels omkaderd met zwarte lijnen.

  • Onze mini Strange Bird is handgemaakt en handbeschilderd
  • Ieder exemplaar is genummerd met het unieke oplagenummer
  • Elke vogel is apart verpakt in een mooi zwart/wit design koffertje

Over de kunstenaar

Jacqueline Schäfer

Jacqueline Schäfer is geboren en getogen in Amsterdam. Daar ging ze naar school en studeerde in 1989 af aan de Gerrit Rietveld Academie. Aanvankelijk schilderde ze voor zichzelf en gebruikte de schilderkunst als een vorm van expressie, maar al gauw ging ze haar werk ook met anderen delen.

Een kleurrijke stijl

Door de jaren heen ontwikkelde zich een unieke eigen stijl, die doet denken aan de kleurrijke expressie van de Cobra periode. Jacqueline combineert in haar werk duidelijke vormen met zwarte contouren en heldere kleurrijke kleurvlakken, die ze samenbrengt tot een speels en artistiek geheel. Naast het schilderen op het doek, beschildert ze ook 3-dimensionale objecten. Deze sculpturen tonen overduidelijk de hand van een getalenteerd kunstenaar. De stijl van Jacqueline Schäfer is herkenbaar en eigen.

De thema’s

De werken van Jacqueline Schäfer tonen het figuratieve, maar niet realistische beeld. Ze creëert een wereld waarin de vormen van haar figuren herkenbaar en zeer eigen zijn. De thema’s variëren van vrolijke, vreemde fantasie vogels, statische en ingetogen stillevens tot vrouwelijke naakten.

De sculpturen

Waar ze eerst alleen schilderde op het doek, maakt Schäfer sinds 2004 ook beelden van de vreemde vogels, de koeien, gezichten en andere onderwerpen. De sculpturen zijn geïnspireerd op een van haar schilderijen ´De vreemde vogel´ en haar eerste model kreeg meteen zoveel lovende reacties, dat ze verder is gegaan met het ontwerpen van een collectie sculpturen. De sculpturen worden vervaardigd uit hoogwaardig kunsthars, zijn met de hand beschilderd en gesigneerd. Ze zijn uitgebracht in gelimiteerde oplage.

“In mijn wereld bepaal ik álles.
Vorm, kleur en zelfs natuurwetten.
Niks klopt, of is zoals het is.
Toch blijkt alles heel herkenbaar.”
– Jacqueline Schäfer

Bij Stips bieden we een collectie moderne sculpturen van Jacqueline Schäfer. Elke sculptuur is er in meerdere kleurvariaties.


collectie

Kenmerken

Afmetingen 12 × 13 × 6 cm
Kunstenaar

Schäfer, Jacqueline

Materiaal

kunsthars

Gelimiteerde oplage

250 stuks

Levertijd & Verzending