Mini Strange Bird – roze/geel – Jacqueline Schäfer

75,00

Zet op wensenlijst
Zet op wensenlijst

15 x 12 x 5 cm
handbeschilderd kunsthars

De Strange Bird is ontworpen en handbeschilderd door Jacqueline Schäfer.

Het lijfje van deze mini vogel-sculptuur is grotendeels half geel / half roze, de rest van het lijfje + de oren, snavel, staart en bek zijn uitgevoerd in allerlei verschillende pastelkleuren.Categorieën: ,

Beschrijving

Deze nieuwe Mini Strange Bird Roze/Geel is de nieuwste creatie in de Vrolijke Vogels sculpturen range van kunstenares Jacqueline Schäfer.
Dit mini ontwerp is verkrijgbaar in 4 verschillende kleurcombinaties, allen voorzien van de voor haar zo bekende opvallende vlakverdeling. Het vogeltje is rond aan de bovenkant en ook de oortjes, snavel en staart zijn rond, alleen het snaveltje is wat puntig, dit alles gedecoreerd met mooie pastel kleuren.

  • Elke Mini Strange Bird is handgemaakt en handbeschilderd
  • Het geboortejaar van deze serie is 2016
  • Het materiaal is hoogwaardig kunsthars
  • Ieder exemplaar is persoonlijk genummerd door Jacqueline zelf
  • De verpakking bestaat uit een mooi zwart/wit koffertje.
  • Gelimiteerde oplage van 250 stuks.

Over de kunstenaar

Jacqueline Schäfer

Jacqueline Schäfer is geboren en getogen in Amsterdam. Daar ging ze naar school en studeerde in 1989 af aan de Gerrit Rietveld Academie. Aanvankelijk schilderde ze voor zichzelf en gebruikte de schilderkunst als een vorm van expressie, maar al gauw ging ze haar werk ook met anderen delen.

Een kleurrijke stijl

Door de jaren heen ontwikkelde zich een unieke eigen stijl, die doet denken aan de kleurrijke expressie van de Cobra periode. Jacqueline combineert in haar werk duidelijke vormen met zwarte contouren en heldere kleurrijke kleurvlakken, die ze samenbrengt tot een speels en artistiek geheel. Naast het schilderen op het doek, beschildert ze ook 3-dimensionale objecten. Deze sculpturen tonen overduidelijk de hand van een getalenteerd kunstenaar. De stijl van Jacqueline Schäfer is herkenbaar en eigen.

De thema’s

De werken van Jacqueline Schäfer tonen het figuratieve, maar niet realistische beeld. Ze creëert een wereld waarin de vormen van haar figuren herkenbaar en zeer eigen zijn. De thema’s variëren van vrolijke, vreemde fantasie vogels, statische en ingetogen stillevens tot vrouwelijke naakten.

De sculpturen

Waar ze eerst alleen schilderde op het doek, maakt Schäfer sinds 2004 ook beelden van de vreemde vogels, de koeien, gezichten en andere onderwerpen. De sculpturen zijn geïnspireerd op een van haar schilderijen ´De vreemde vogel´ en haar eerste model kreeg meteen zoveel lovende reacties, dat ze verder is gegaan met het ontwerpen van een collectie sculpturen. De sculpturen worden vervaardigd uit hoogwaardig kunsthars, zijn met de hand beschilderd en gesigneerd. Ze zijn uitgebracht in gelimiteerde oplage.

“In mijn wereld bepaal ik álles.
Vorm, kleur en zelfs natuurwetten.
Niks klopt, of is zoals het is.
Toch blijkt alles heel herkenbaar.”
– Jacqueline Schäfer

Bij Stips bieden we een collectie moderne sculpturen van Jacqueline Schäfer. Elke sculptuur is er in meerdere kleurvariaties.


collectie

Kenmerken

Afmetingen 15 × 12 × 5 cm
Kunstenaar

Schäfer, Jacqueline

Materiaal

kunsthars

Gelimiteerde oplage

250 stuks

Levertijd & Verzending