Paarse Cactus – Jacqueline Schäfer

125,00

Zet op wensenlijst
Zet op wensenlijst

De Paarse Cactus is één van de werken van Jacqueline Schäfer die toont hoe ze eenvoudige dingen bijzonder kan laten zijn. Een opvallende kunststuk, die je niet zo snel ergens anders tegen komt. Geen water geven aub! ;-)

  • gelimiteerde oplage van 200 stuks.
  • afmeting: 36 x 19 x 10 cm


Categorieën: ,

Beschrijving

Jacqueline Schäfer verstaat de kunst om gewone dingen bijzonder te laten zijn. In sprekende kleuren tovert ze vogels, paarden en nu ook cactussen om tot artistieke beeldende moderne kunst. De paarse cactus is één van haar werken en laat een cactusplant zien in een opmerkelijke kleur en vormgeving.

Zo’n plant is natuurlijk ideaal! De zwarte stekels prikken niet, hij hoeft geen water en blijft altijd prachtig paars.

Dit kunstobject van Schäfer is door haar geplaatst in een zwart/wit gestreepte bloempot met blauwe aarde. Haar cactusserie wordt in vier verschillende kleuren gebracht, waar de paarse cactus er één van is.

Kenmerken van deze cactus

  • oplage 200 stuks
  • cactus + pot zijn gemaakt van kunsthars en met de hand beschilderd
  • ieder stuk is door Jacqueline persoonlijk genummerd

De cactus wordt geleverd in een zwart/wit gesigneerd kartonnen design verpakking met Schäfers’s logo. In deze verpakking is de cactus goed beschermd en breukvrij verpakt.

Over de kunstenaar

Jacqueline Schäfer

Jacqueline Schäfer is geboren en getogen in Amsterdam. Daar ging ze naar school en studeerde in 1989 af aan de Gerrit Rietveld Academie. Aanvankelijk schilderde ze voor zichzelf en gebruikte de schilderkunst als een vorm van expressie, maar al gauw ging ze haar werk ook met anderen delen.

Een kleurrijke stijl

Door de jaren heen ontwikkelde zich een unieke eigen stijl, die doet denken aan de kleurrijke expressie van de Cobra periode. Jacqueline combineert in haar werk duidelijke vormen met zwarte contouren en heldere kleurrijke kleurvlakken, die ze samenbrengt tot een speels en artistiek geheel. Naast het schilderen op het doek, beschildert ze ook 3-dimensionale objecten. Deze sculpturen tonen overduidelijk de hand van een getalenteerd kunstenaar. De stijl van Jacqueline Schäfer is herkenbaar en eigen.

De thema’s

De werken van Jacqueline Schäfer tonen het figuratieve, maar niet realistische beeld. Ze creëert een wereld waarin de vormen van haar figuren herkenbaar en zeer eigen zijn. De thema’s variëren van vrolijke, vreemde fantasie vogels, statische en ingetogen stillevens tot vrouwelijke naakten.

De sculpturen

Waar ze eerst alleen schilderde op het doek, maakt Schäfer sinds 2004 ook beelden van de vreemde vogels, de koeien, gezichten en andere onderwerpen. De sculpturen zijn geïnspireerd op een van haar schilderijen ´De vreemde vogel´ en haar eerste model kreeg meteen zoveel lovende reacties, dat ze verder is gegaan met het ontwerpen van een collectie sculpturen. De sculpturen worden vervaardigd uit hoogwaardig kunsthars, zijn met de hand beschilderd en gesigneerd. Ze zijn uitgebracht in gelimiteerde oplage.

“In mijn wereld bepaal ik álles.
Vorm, kleur en zelfs natuurwetten.
Niks klopt, of is zoals het is.
Toch blijkt alles heel herkenbaar.”
– Jacqueline Schäfer

Bij Stips bieden we een collectie moderne sculpturen van Jacqueline Schäfer. Elke sculptuur is er in meerdere kleurvariaties.


collectie

Kenmerken

Afmetingen 36 × 19 × 10 cm
Kunstenaar

Schäfer, Jacqueline

Materiaal

kunsthars

Gelimiteerde oplage

200 stuks

Levertijd & Verzending