Strange Bird Totem Blue – Jacqueline Schäfer

475,00

Zet op wensenlijst
Zet op wensenlijst

De kleurrijke Strange Bird Totem Blue van Jacqueline Schäfer is een in het oog springend kunstwerk. Verrassend en eigentijds. Deze karakteristieke vogelsculptuur draagt een hele verzameling Strange Birds in zich.

  • Er zijn 2 verschillende kleurvariaties
  • Ieder een gelimiteerde oplage van 125 stuks.
  • hoogte: 49 cm
gespreid betalen mogelijk
Dit artikel kan in termijnen betaald worden (0% rente). De eerste termijn betaalt u meteen bij het plaatsen van uw bestelling. De tweede en derde termijn betaalt u respectievelijk binnen 30 en 60 dagen. Kies bij het afrekenen voor Capayable gespreid betalen.Categorieën: ,

Beschrijving

De Strange Bird Totem Blue is een XL kunstwerk van ontwerpster Jacqueline Schäfer. In dit robuuste werk zijn diverse Strange Birds samengevoegd tot 1 multi vogelobject. Het is een samenspel van snavels, ogen, pootjes, vleugels en veren. Deze explosie en kakafonie van kleur is een lust voor het oog. Wie zou dit vrolijke object nou niet in zijn of haar hart kunnen sluiten?

Bijzonderheden Strange Bird Totem:

  • Jacqueline Schäfer heeft dit bijzondere kunstwerk in 2015 ontworpen, in twee kleuruitvoeringen.
  • Het ontwerp is verschenen in een oplage van 125 stuks per kleur
  • Iedere Strange Bird Totem is gemaakt van kunsthars en is met de hand beschilderd
  • Elk exemplaar is door Jacqueline persoonlijk handmatig genummerd
  • De objecten zijn breukvrij verpakt in een zwart/wit gesigneerd kartonnen design verpakking met logo

Over de kunstenaar

Jacqueline Schäfer

Jacqueline Schäfer is geboren en getogen in Amsterdam. Daar ging ze naar school en studeerde in 1989 af aan de Gerrit Rietveld Academie. Aanvankelijk schilderde ze voor zichzelf en gebruikte de schilderkunst als een vorm van expressie, maar al gauw ging ze haar werk ook met anderen delen.

Een kleurrijke stijl

Door de jaren heen ontwikkelde zich een unieke eigen stijl, die doet denken aan de kleurrijke expressie van de Cobra periode. Jacqueline combineert in haar werk duidelijke vormen met zwarte contouren en heldere kleurrijke kleurvlakken, die ze samenbrengt tot een speels en artistiek geheel. Naast het schilderen op het doek, beschildert ze ook 3-dimensionale objecten. Deze sculpturen tonen overduidelijk de hand van een getalenteerd kunstenaar. De stijl van Jacqueline Schäfer is herkenbaar en eigen.

De thema’s

De werken van Jacqueline Schäfer tonen het figuratieve, maar niet realistische beeld. Ze creëert een wereld waarin de vormen van haar figuren herkenbaar en zeer eigen zijn. De thema’s variëren van vrolijke, vreemde fantasie vogels, statische en ingetogen stillevens tot vrouwelijke naakten.

De sculpturen

Waar ze eerst alleen schilderde op het doek, maakt Schäfer sinds 2004 ook beelden van de vreemde vogels, de koeien, gezichten en andere onderwerpen. De sculpturen zijn geïnspireerd op een van haar schilderijen ´De vreemde vogel´ en haar eerste model kreeg meteen zoveel lovende reacties, dat ze verder is gegaan met het ontwerpen van een collectie sculpturen. De sculpturen worden vervaardigd uit hoogwaardig kunsthars, zijn met de hand beschilderd en gesigneerd. Ze zijn uitgebracht in gelimiteerde oplage.

“In mijn wereld bepaal ik álles.
Vorm, kleur en zelfs natuurwetten.
Niks klopt, of is zoals het is.
Toch blijkt alles heel herkenbaar.”
– Jacqueline Schäfer

Bij Stips bieden we een collectie moderne sculpturen van Jacqueline Schäfer. Elke sculptuur is er in meerdere kleurvariaties.


collectie

Kenmerken

Afmetingen 47 × 49 × 27 cm
Kunstenaar

Schäfer, Jacqueline

Materiaal

kunsthars

Gelimiteerde oplage

125 stuks

Levertijd & Verzending