Strange Bird Wave Blue – Jacqueline Schäfer

135,00

Op voorraad


afm. plm. 21 x 19,5 x 7 cm
kunsthars handbeschilderd

De Strange Bird Wave Blue is een hip kunstwerk ontworpen door Jacqueline Schäfer. Deze vrolijke vreemde vogel in blauw, lila en paars is een herkenbaar object van deze kunstenares. Zij deelt het oppervlak van haar kunstwerken op in fel gekleurde vlakken omzoomd met zwarte randen. De andere kleuraccenten zijn de donkerrode snavel en de grote witte ogen waarmee onze vreemde vogel zijn omgeving goed in de gaten houdt.

Jacqueline Schäfer haalt haar inspiratie uit de natuur en maakt er dan op haar eigen bekende wijze een bijzonder kunstwerk van. Niet alleen van vogels, ook van koeien, paarden en cactussen heeft zij inmiddels kunstwerken gecreëerd. Haar werk is te vinden in galerieën, musea en kunstwinkels.

Kenmerken van deze Strange Bird Wave Blue:

  • De Strange Bird is handgemaakt en handbeschilderd
  • Ieder exemplaar is persoonlijk genummerd door Jacqueline zelf
  • De verpakking bestaat uit een mooi zwart/wit design koffertje.
  • Gelimiteerde oplage van 250 stuks.

De Strange Birds Wave serie bestond uit 4 kleurvariaties, slechts de blauwe is nog leverbaar

 

 

Categorieën: ,

Over de kunstenaar

Jacqueline Schäfer

Jacqueline Schäfer is geboren en getogen in Amsterdam. Daar ging ze naar school en studeerde in 1989 af aan de Gerrit Rietveld Academie. Aanvankelijk schilderde ze voor zichzelf en gebruikte de schilderkunst als een vorm van expressie, maar al gauw ging ze haar werk ook met anderen delen.

Een kleurrijke stijl

Door de jaren heen ontwikkelde zich een unieke eigen stijl, die doet denken aan de kleurrijke expressie van de Cobra periode. Jacqueline combineert in haar werk duidelijke vormen met zwarte contouren en heldere kleurrijke kleurvlakken, die ze samenbrengt tot een speels en artistiek geheel. Naast het schilderen op het doek, beschildert ze ook 3-dimensionale objecten. Deze sculpturen tonen overduidelijk de hand van een getalenteerd kunstenaar. De stijl van Jacqueline Schäfer is herkenbaar en eigen.

De thema’s

De werken van Jacqueline Schäfer tonen het figuratieve, maar niet realistische beeld. Ze creëert een wereld waarin de vormen van haar figuren herkenbaar en zeer eigen zijn. De thema’s variëren van vrolijke, vreemde fantasie vogels, statische en ingetogen stillevens tot vrouwelijke naakten.

De sculpturen

Waar ze eerst alleen schilderde op het doek, maakt Schäfer sinds 2004 ook beelden van de vreemde vogels, de koeien, gezichten en andere onderwerpen. De sculpturen zijn geïnspireerd op een van haar schilderijen ´De vreemde vogel´ en haar eerste model kreeg meteen zoveel lovende reacties, dat ze verder is gegaan met het ontwerpen van een collectie sculpturen. De sculpturen worden vervaardigd uit hoogwaardig kunsthars, zijn met de hand beschilderd en gesigneerd. Ze zijn uitgebracht in gelimiteerde oplage.

“In mijn wereld bepaal ik álles.
Vorm, kleur en zelfs natuurwetten.
Niks klopt, of is zoals het is.
Toch blijkt alles heel herkenbaar.”
– Jacqueline Schäfer

Bij Stips bieden we een collectie moderne sculpturen van Jacqueline Schäfer. Elke sculptuur is er in meerdere kleurvariaties.


Kenmerken

Afmetingen 19 × 22 × 7 cm
Kunstenaar

Schäfer, Jacqueline

Materiaal

kunsthars

Gelimiteerde oplage

375 stuks

Levertijd & Verzending