Strange Bird Wave Green – Jacqueline Schäfer

135,00

Zet op wensenlijst
Zet op wensenlijst

18 x 19 x 6 cm
handbeschilderd op kunsthars

De Strange Bird Wave Green is een bijzondere vogel zoals je hem niet snel in de natuur tegenkomt. Dit vrolijke kunstwerk is ontworpen door Jacqueline Schäfer. Deze vreemde vogel is uitgevoerd in hoofdzakelijk allerlei groentinten, maar ook geel is aanwezig op deze vreemde vogel. En vergeet zijn grote witte ogen niet, hij kijkt je aan en lijkt te zeggen: zie je wel hoe mooi ik ben?

Jacqueline deelt haar kunstwerken op in vlakken die alle verschillend worden ingekleurd. Afgebakend met zwarte randen is haar stijl van werken goed herkenbaar. Kunst waar je blij van wordt.
Schäfer haalt haar inspiratie uit de natuur en maakt er dan op haar eigen bekende wijze een bijzonder kunstwerk van. Niet alleen van vogels, ook van koeien, paarden en cactussen heeft zij inmiddels kunstwerken gecreëerd. Haar werk is te vinden in galerieën, musea en kunstwinkels.

Kenmerken van deze Strange Bird Wave Green:

  • De Strange Bird is handgemaakt en handbeschilderd
  • Ieder exemplaar is persoonlijk genummerd door Jacqueline zelf
  • De verpakking bestaat uit een mooi zwart/wit koffertje.
  • Gelimiteerde oplage van 375 stuks.

De serie Strange Bird Wave bestaat uit 4 kleurvariaties; blauw, geel, groen en rood

 

 


Zet op wensenlijst
Zet op wensenlijstCategorieën: ,

Over de kunstenaar

Jacqueline Schäfer

Jacqueline Schäfer is geboren en getogen in Amsterdam. Daar ging ze naar school en studeerde in 1989 af aan de Gerrit Rietveld Academie. Aanvankelijk schilderde ze voor zichzelf en gebruikte de schilderkunst als een vorm van expressie, maar al gauw ging ze haar werk ook met anderen delen.

Een kleurrijke stijl

Door de jaren heen ontwikkelde zich een unieke eigen stijl, die doet denken aan de kleurrijke expressie van de Cobra periode. Jacqueline combineert in haar werk duidelijke vormen met zwarte contouren en heldere kleurrijke kleurvlakken, die ze samenbrengt tot een speels en artistiek geheel. Naast het schilderen op het doek, beschildert ze ook 3-dimensionale objecten. Deze sculpturen tonen overduidelijk de hand van een getalenteerd kunstenaar. De stijl van Jacqueline Schäfer is herkenbaar en eigen.

De thema’s

De werken van Jacqueline Schäfer tonen het figuratieve, maar niet realistische beeld. Ze creëert een wereld waarin de vormen van haar figuren herkenbaar en zeer eigen zijn. De thema’s variëren van vrolijke, vreemde fantasie vogels, statische en ingetogen stillevens tot vrouwelijke naakten.

De sculpturen

Waar ze eerst alleen schilderde op het doek, maakt Schäfer sinds 2004 ook beelden van de vreemde vogels, de koeien, gezichten en andere onderwerpen. De sculpturen zijn geïnspireerd op een van haar schilderijen ´De vreemde vogel´ en haar eerste model kreeg meteen zoveel lovende reacties, dat ze verder is gegaan met het ontwerpen van een collectie sculpturen. De sculpturen worden vervaardigd uit hoogwaardig kunsthars, zijn met de hand beschilderd en gesigneerd. Ze zijn uitgebracht in gelimiteerde oplage.

“In mijn wereld bepaal ik álles.
Vorm, kleur en zelfs natuurwetten.
Niks klopt, of is zoals het is.
Toch blijkt alles heel herkenbaar.”
– Jacqueline Schäfer

Bij Stips bieden we een collectie moderne sculpturen van Jacqueline Schäfer. Elke sculptuur is er in meerdere kleurvariaties.


Kenmerken

Afmetingen 19 × 22 × 7 cm
Kunstenaar

Schäfer, Jacqueline

Materiaal

kunsthars

Gelimiteerde oplage

375 stuks

Levertijd & Verzending