Vrolijk Paard in roze en oranje – Jacqueline Schäfer

135,00

Zet op wensenlijst
Zet op wensenlijst

Dit Vrolijk Paard in roze, oranje, geel en rood is een vrolijk cadeau. Het is ontworpen in 2015 door Jacqueline Schäfer en is een kleurrijke expressie binnen de moderne beeldende kunst.

  • gelimiteerde oplage van 250 stuks.
  • afmeting: 20 x 19 x 6 cm

Zet op wensenlijst
Zet op wensenlijstCategorieën: ,

Beschrijving

Over het Vrolijk paard in roze en oranje

Dit opvallend gekleurde vrolijke Paard is uitgevoerd in een strakke moderne stijl, waarin gekleurde vlakken en zwarte lijnen hun spel spelen. Beeldend kunstenaar Jacqueline Schäfer heeft een duidelijk herkenbare stijl en weet ons daarin steeds weer opnieuw te verrassen. Haar paardenserie is één van haar nieuwere collecties, ontworpen in 2015 en recent op de markt gekomen.

Het Vrolijk Paard is een veelkleurig paard geworden: het lijf is beschilderd met vlakken in diverse tinten roze en het paard heeft een oranje hoofd. Zijn benen hebben alle kleuren, rood, oranje en roze. Een leuk kunstobject dat een glimlach teweegbrengt bij de toeschouwer.

De paarden van Schäfer

Het vrolijk paard in roze en oranje maakt deel uit van een serie die Jacqueline in 4 verschillende kleurcombinaties heeft uitgevoerd, namelijk blauw/roze, blauw/groen, blauw/paars en roze/oranje. De oplage van deze paarden is 250 stuks per kleur.

Ieder paard is gemaakt van kunsthars en is met de hand beschilderd. De paarden worden vervolgens door Jacqueline persoonlijk handmatig genummerd. En om het geheel mooi af te maken heeft deze kunstenares er ook nog een speciale zwart/witte kartonnen design verpakking bij ontworpen, compleet met haar eigen logo en signatuur. In deze verpakking is het paard ook een prachtig kunstkado om weg te geven!

Over de kunstenaar

Jacqueline Schäfer

Jacqueline Schäfer is geboren en getogen in Amsterdam. Daar ging ze naar school en studeerde in 1989 af aan de Gerrit Rietveld Academie. Aanvankelijk schilderde ze voor zichzelf en gebruikte de schilderkunst als een vorm van expressie, maar al gauw ging ze haar werk ook met anderen delen.

Een kleurrijke stijl

Door de jaren heen ontwikkelde zich een unieke eigen stijl, die doet denken aan de kleurrijke expressie van de Cobra periode. Jacqueline combineert in haar werk duidelijke vormen met zwarte contouren en heldere kleurrijke kleurvlakken, die ze samenbrengt tot een speels en artistiek geheel. Naast het schilderen op het doek, beschildert ze ook 3-dimensionale objecten. Deze sculpturen tonen overduidelijk de hand van een getalenteerd kunstenaar. De stijl van Jacqueline Schäfer is herkenbaar en eigen.

De thema’s

De werken van Jacqueline Schäfer tonen het figuratieve, maar niet realistische beeld. Ze creëert een wereld waarin de vormen van haar figuren herkenbaar en zeer eigen zijn. De thema’s variëren van vrolijke, vreemde fantasie vogels, statische en ingetogen stillevens tot vrouwelijke naakten.

De sculpturen

Waar ze eerst alleen schilderde op het doek, maakt Schäfer sinds 2004 ook beelden van de vreemde vogels, de koeien, gezichten en andere onderwerpen. De sculpturen zijn geïnspireerd op een van haar schilderijen ´De vreemde vogel´ en haar eerste model kreeg meteen zoveel lovende reacties, dat ze verder is gegaan met het ontwerpen van een collectie sculpturen. De sculpturen worden vervaardigd uit hoogwaardig kunsthars, zijn met de hand beschilderd en gesigneerd. Ze zijn uitgebracht in gelimiteerde oplage.

“In mijn wereld bepaal ik álles.
Vorm, kleur en zelfs natuurwetten.
Niks klopt, of is zoals het is.
Toch blijkt alles heel herkenbaar.”
– Jacqueline Schäfer

Bij Stips bieden we een collectie moderne sculpturen van Jacqueline Schäfer. Elke sculptuur is er in meerdere kleurvariaties.


Kenmerken

Afmetingen 20 × 19 × 6 cm
Kunstenaar

Schäfer, Jacqueline

Materiaal

kunsthars

Gelimiteerde oplage

250 stuks

Levertijd & Verzending