VERKOCHT

Matador – Jochen Scholer

79,90

Verkocht

De handbeschilderde Matador van kunstenaar Jochen Scholer is een stil verzet tegen het stierenvechten, geïnspireerd op een gedicht van Lorca.

Kunstenaar: Jochen Scholer
Kunstproject: Art in the City
Formaat: 20 x 6 x 13 cmCategorie:

Beschrijving

De Matador van kunstenaar Jochen Scholer is geïnspireerd op een gedicht van Lorca over een stierenvechter die de dood vindt in de arena. Jochen heeft de thema’s uit dit gedicht verwerkt in zijn ontwerp van de stier, die de winnaar bleek in deze strijd. Zijn ontwerp is een stil verzet tegen het stierenvechten dat nog steeds in bepaalde delen van de wereld plaatsvindt. De Matador stier is met de hand beschilderd en vervolgens hoogglans afgelakt.

“The design was inspired by the poem „la cogida y la muerte“ of the spanish poet Federico Garcia Lorca, narrating the death of a matador during a bull-fight. The story is visualized on this time victor, the bull. Behind the skyline of a town the evening sun vanishes. Over an empty square the wind blows slips of discarded tickets. Over this scene as a placard is repeated the poem’s refrain „at five in the afternoon“. Although wounded the bull is the winner in the arena. A hunting scene inspired by cave paintings refers to the archaic character of bull-fighting, its tradition within spanish culture is symbolized by the bull’s brand. The strong red, yellow and blue on the animal’s body reflect the extreme moods of the poem. So to say as finale of the story there is the cockade in the spanish national colours covered by a portrait of the poet.
– Jochen Scholer

De Matador stier wordt geleverd in een stijlvolle zwarte Art in the City box.

Over deze collectie

Oorspronkelijk gestart in Duitsland, is de dierenparade van Art in the City nu in vrijwel alle grote landen ter wereld terug te zien. Het project heeft maar één missie en dat is de wereld mooier, kleurrijker en vrolijker maken. In eerste instantie richtte het project zich op het ontwerpen van grote kunstobjecten om het straatbeeld in de steden te verlevendigen, maar al snel kwamen daar de hilarische iconische dierminiaturen bij, geïnspireerd op thema’s uit het leven van alledag.

Het begon allemaal met de koetjes. Een groepje kunstenaars legde zich toe op het ontwerpen en stylen van koeien als kunstobject en oogde daarmee veel succes. Het project is de voorloper geweest van de latere Cow Parade. Na de koeien kwamen er ook nog andere dierfiguren bij, als olifantjes en varkentjes.

„Be extraordinary“ – This is our goal!’
– Art in the City artists

De miniaturen zijn vervaardigd in gelimiteerde oplage uit hoogwaardig kunsthars, liefdevol gedetailleerd met de hand beschilderd en vervolgens hoogglans afgelakt. Geboren vanuit een grote artistieke vrijheid, geven de kunstenaars een unieke knipoog mee aan de dieren.

Art in the City, de parade die je vrolijk maakt!

Kenmerken

Gewicht 500 g
Afmetingen 20 x 6 x 13 cm
Kunstenaar

Merk

Materiaal

,

Levertijd & Verzending