Een portret van Marius van Dokkum

39,00

Zet op wensenlijst
Zet op wensenlijst

A Portrait of Marius van Dokkum is een prachtig full-colour boek over het leven en werk van Marius van Dokkum. rijk geïllustreerd met afbeeldingen van zijn kunstwerken.

Het maar liefst 176 pagina’s tellend boekwerk bevat heel veel afbeeldingen en details van zijn schilderijen voorzien van begeleidende teksten in zowel het Nederlands, Duits als Engels. De nadruk in dit boek ligt op zijn vrije werk.

“Marius van Dokkum creëert verhalen, vrolijke taferelen en neemt ons met een knipoog mee naar de realiteit die hij zo graag op de hak neemt.”
– Ruud Spruit

Een portret van Marius van Dokkum is een inspirerend naslagwerk en nodigt uit om steeds weer opnieuw ter hand te nemen en de meesterwerkjes te aanschouwen en te genieten van zijn treffende observaties.

Luxe uitgevoerd op hoogwaardig papier, gebonden in harde kaft en voorzien van leeslint.


Zet op wensenlijst
Zet op wensenlijstCategorie:

Over de kunstenaar

Marius van Dokkum

Marius van Dokkum is een bekend schilder en illustrator. Zijn werk is bijzonder geliefd bij het publiek en kenmerkt zich o.a. door realisme, authenticiteit en humor. Marius is geboren in 1957 te Andijk en studeerde aan de Christelijke Akademie voor Beeldende Kunsten in Kampen. Na de akademie, vestigde hij zich met zijn atelier in Apeldoorn. Hij is kunstschilder, illustrator, tekenaar en ontwerper.

De werken

De schilderijen van Marius omvatten stillevens, portretten en vrije onderwerpen. Met name de vrije onderwerpen hebben een humoristisch karakter en toveren een glimlach en blijk van herkenning op menig gezicht. Geïnspireerd door de 17e eeuwse schilders die de middeleeuwse mens veelal in gezelschappen afbeeldden, heeft van Dokkum gezocht naar een manier om de hedendaagse mens weer te geven in het unieke karakter van deze tijd. We zien dan ook hilarische taferelen op de doeken verschijnen, die enerzijds doen denken aan schilderijen als de Nachtwacht en de Aardappeleters, maar anderzijds eigentijdse kenmerken bevatten als mobiele telefoons, computer, televisie en zakken chips. Het is duidelijk dat Marius zijn unieke verhaal op het doek vertelt, waarin een kritische kanttekening zit naar de hedendaagse maatschappij en de ´soms slaafse´ volgzaamheid van de mens

Oog voor detail

Het werk van Marius van Dokkum onderscheidt zich door de detaillering. Op zijn schilderijen is altijd veel te zien en het bevat verrassende elementen, die zichtbaar worden als je er langer naar kijkt. Het is in deze details dat de humor en de relativering zichtbaar wordt en de mens ondanks zijn eigenaardigheden toch bijzonder sympathiek overkomt. Marius noemt zijn schilderijen zelf weleens lachspiegels, waarin mensen zichzelf op een grappige manier kunnen herkennen.

Verkoop en expositie

Marius zijn werk bestaat uit schilderijen, tekeningen en illustraties. Naast het bekende humoristische werk, maakt hij ook prachtige stillevens en portretten. Zijn werk wordt regelmatig op diverse plekken in binnen- en buitenland tentoongesteld.

Bij Stips bieden we een uitgebreide collectie van Dokkum werken, bestaande uit giclees, kunstkaarten en kalenders. Vrijwel alle modellen zijn op voorraad.


Kenmerken

Afmetingen 25 × 29 cm
ISBN

978-90-72736-92-5

Auteur

David Levie, Rob Visser, Ruud Spruit, Marius van Dokkum

Kunstenaar

Dokkum, Marius van

Pagina's

176

Talen

Nederlands, Engels, Duits

Uitvoering

full colour, harde kaft