Een portret van Rein Pol – het boek

39,00

Zet op wensenlijst
Zet op wensenlijst

Een full colour boek met een bloemlezing van de bekende en de minder bekende werken van Rein Pol.

A portrait of Rein Pol is een 176 pagina’s tellend, full colour geïllustreerd boekwerk over het werk en leven van Rein Pol. Het boek staat vol met prachtige afbeeldingen van zijn bijzondere kunstwerken, teveel om op te noemen. O.a. tref je zijn werken aan van treinen, trommels, stillevens, portretten en landschappen.

De begeleidende teksten spreken tot de verbeelding en zijn naast in het Nederlands ook in het Duits en het Engels weergegeven. Een portret van Rein Pol is een aantrekkelijk geschenk voor zowel Nederlandse als Buitenlandse kunstliefhebbers.

Categorie:

Over de kunstenaar

Rein Pol

Rein Pol is een uniek, figuratief schilderend kunstenaar die met zijn werk veel bekendheid heeft gekregen. Treinen, trommels, portretten, stillevens en landschappen… vaak verrassend gedetailleerd en onderscheidend door het subtiele kleurgebruik.

Geschiedenis

Als kind tekende Rein al veel en maakte kalenderplaten, striptekeningen en portretjes. Voordat hij in 1971 naar de academie Minerva ging legde hij zich toe op het schilderen van toneeldecors en ontwierp hij affiches. In zijn jaren bij de academie is zijn grote talent pas helemaal tot volle uitdrukking gekomen. Het was dan ook niet verwonderlijk, dat hij twee jaar na zijn afstuderen, werd aangesteld als docent aan diezelfde opleiding.

Rein Pol is geboren in 1949 in Groningen en heeft zich gevestigd in Stedum, een dorpje aan de spoorlijn tussen Groningen en Delfzijl. Hij komt uit een familie met twee broers en drie zussen en heeft zelf drie dochters.

Oog voor detail

De collectie kenmerkt zich door het scherpe oog van de meester met aandacht voor het meest kleinste detail. De verbeelding op het doek is bijzonder sprekend en in de composities blijkt veel aandacht te zijn voor kleurbalans, lichtval en ruimtewerking. Alhoewel het in eerste instantie lijkt of de wereld om ons heen precies zo op het doek verschijnt, blijkt toch elk schilderij juist een imaginatie van die werkelijkheid te zijn en wakkert daarmee ook ons eigen unieke voorstellingsvermogen aan.

De collectie Rein Pol bij Stips omvat hoofdzakelijk zijn werken met treinen.
De giclees zijn gelimiteerd in oplage.


Kenmerken

Afmetingen 25 × 29 cm
ISBN

978-90-72736-93-2

Kunstenaar

Pol, Rein

Auteur

Arne Peter Braaksma, Eric Bos, Pieter de Vries, Rein Pol, Rob Mohlmann

Taal

Nederlands, Engels, Duits

Pagina's

176

Uitvoering

full colour, gebonden in harde kaft