Henk Helmantel Jaarkalender 2019

19,95

Zet op wensenlijst
Zet op wensenlijst

De jaarkalender 2019 van  kunstenaar Henk Helmantel geeft in 12 afbeeldingen een inspirerend overzicht van zijn werk. Realistische klassiek geschilderde stillevens en kerkinterieurs wisselen elkaar af om u elke maand mooie nieuwe kunst te bieden.

Scroll omlaag voor slideshow

Deze kalender wordt, vanwege het formaat (35 x 30 cm), als pakket verzonden. (v.a. € 50.- gratis verzending.)


Zet op wensenlijst
Zet op wensenlijstCategorie:

Beschrijving

Henk Helmantel jaarkalender 2019 – 01
Henk Helmantel jaarkalender 2019 – 02
Henk Helmantel jaarkalender 2019 – 03
Henk Helmantel jaarkalender 2019 – 04
Henk Helmantel jaarkalender 2019 – 05
Henk Helmantel jaarkalender 2019 – 06
Henk Helmantel jaarkalender 2019 – 07
Henk Helmantel jaarkalender 2019 – 08
Henk Helmantel jaarkalender 2019 – 09
Henk Helmantel jaarkalender 2019 – 10
Henk Helmantel jaarkalender 2019 – 11
Henk Helmantel jaarkalender 2019 – 12

De Henk Helmantel jaarkalender 2019 biedt een prachtige stijlvolle bloemlezing van zijn mooiste schilderwerken. Realistische stillevens worden afgewisseld met sfeervolle binnenkijkjes in kerkgebouwen. Helmantel geldt als één van de meest bekende kunstschilders van dit moment.  Op de achterzijde van de kalender staat een korte biografie (incl. foto) in drie talen: Nederlands, Duits en Engels. Hiermee is deze kalender ook een mooi cadeau voor uw buitenlandse kunstliefhebbende vrienden.

De afmeting van 35 x 30 cm geeft royaal de ruimte aan de afbeeldingen. Onderaan iedere pagina is tevens plaats voor aantekeningen en het noteren van verjaardagen. De kalender is vervaardigd van een hoogwaardige kwaliteit papier, en bovenin zit een ringband met oogje, zodat hij eenvoudig is om te slaan en gemakkelijk kan worden opgehangen.

Op de Henk Helmantel jaarkalender 2019 staan de volgende werken afgedrukt:

•Het Egeltje • Romeins glas en Chinese rol op Spaanse tafel •Groentestilleven • Asperges • Onder het orgel in de Mariakerk te Krewerd • Tomaten in groene bak • De Donatuskerk van Leermens • Stilleven met Japansche Zoya en Zaki kruik • Berkemeier • Stilleven met appels van de tuin van de Menkemaborg • Venkels • Romeins glas in kast •

Over de kunstenaar

Henk Helmantel

Henk Helmantel – kunstenaar

Henk Helmantel (geb. 1945 te Westeremden) geldt als één van de belangrijkste schilders van deze tijd. Voor hem was er maar één wens toen hij jong was… een gerenommeerd kunstschilder worden! En dat deze droom werkelijkheid is geworden is te danken aan zijn grote liefde voor het vak. Hij groeide op in een kwekersfamilie en toonde al op jonge leeftijd veel aanleg voor tekenen. Het was dan ook niet verwonderlijk dat hij de opleiding aan de Academie Minerva in Groningen ging doen, welke hij in 1965 afrondde.

In 1967 vestigde Henk Helmantel zich als kunstschilder met zijn atelier in Westeremden. Hij is zeer geïnspireerd geraakt door de klassiek ambachtelijke schilderkunst uit de 17e eeuw, wat duidelijk terug te zien is in zijn werk. In een klassiek realistische figuratieve stijl zet hij onderwerpen als stillevens, natuur en kerkinterieurs op het doek. Zijn werken bouwt hij op vanuit een schets op paneel, welke eerst dun ingeschilderd wordt. Naderhand wordt dit werk met meerdere verflagen opgebouwd om het meer diepte, schaduw en detaillering te geven. Zijn werken zijn zeer gedetailleerd en worden met veel precisie en aandacht vervaardigd. De kleuren zijn overwegend klassiek. Opmerkelijk is dat op al zijn werken het licht van rechts komt, waardoor de schaduwen naar links vallen.

Het christendom speelt een belangrijke rol in zijn werk. Voor Helmantel is elk detail van de schepping goddelijk en van een grote schoonheid. Het is deze goddelijke schoonheid die hij tracht over te brengen in ieder van zijn schilderwerken.

Bij Stips bieden we uit zijn oeuvre een aantal giclées op canvas in gelimiteerde oplage aan.


Kenmerken

Afmetingen 35 × 30 cm
Kunstenaar

Helmantel, Henk

Materiaal

papier