Aanbieding!

Henk Helmantel Jaarkalender 2022

9,95


Realisme, klassieke stillevens, verstillende kerkgebouwen… In de jaarkalender 2022 treft u van kunstschilder Henk Helmantel een inspirerend overzicht van zijn werk. Het hele jaar door, 12 maanden lang, inspirerende kunst aan de muur.

Scroll omlaag voor slideshow

Deze kalender wordt, vanwege het formaat (35 x 30 cm), als pakket verzonden. (v.a. € 50.- gratis verzending.)

Categorie:

Beschrijving

Op de Henk Helmantel jaarkalender 2022 staat iedere maand een meesterwerk uit zijn collectie afgebeeld. Fijnzinnig geschilderde stillevens en serene kerken verrassen ons iedere maand met hun schoonheid. Henk Helmantel weet met zijn klassieke stijl de beelden treffend neer te zetten. Op de achterzijde van de kalender staat een korte biografie (incl. foto) in drie talen: Nederlands, Duits en Engels. 

De afmeting van 35 x 30 cm geeft royaal de ruimte aan de afbeeldingen. Onderaan iedere pagina is tevens plaats voor aantekeningen en het noteren van verjaardagen. De kalender is vervaardigd van een hoogwaardige kwaliteit papier, en bovenin zit een ringband met oogje, zodat hij eenvoudig is om te slaan en gemakkelijk kan worden opgehangen.

Op de Henk Helmantel jaarkalender 2022 staan de volgende werken afgedrukt:

Arjan’s eerste slofjesDe absis van de romaanse kerk in Bozum Atelier met rode knopstoelGotische bank in het koor van de Andreaskerk in WesteremdenBloembollen van de Heliant (Cruyd-Hoeck)Vier perenKweeperen en flessenBoekenstillevenVier drinkglazen uit de 17e eeuw en rozenbottelsIn de keuken van De Weem in Westeremden (compositie met gele deur)Rode uien en witte kannenStilleven met Han vaas en bronzen schaal met sinaasappels

Over de kunstenaar

Henk Helmantel

Henk Helmantel – kunstenaar

Henk Helmantel (geb. 1945 te Westeremden) geldt als één van de belangrijkste schilders van deze tijd. Voor hem was er maar één wens toen hij jong was… een gerenommeerd kunstschilder worden! En dat deze droom werkelijkheid is geworden is te danken aan zijn grote liefde voor het vak. Hij groeide op in een kwekersfamilie en toonde al op jonge leeftijd veel aanleg voor tekenen. Het was dan ook niet verwonderlijk dat hij de opleiding aan de Academie Minerva in Groningen ging doen, welke hij in 1965 afrondde.

In 1967 vestigde Henk Helmantel zich als kunstschilder met zijn atelier in Westeremden. Hij is zeer geïnspireerd geraakt door de klassiek ambachtelijke schilderkunst uit de 17e eeuw, wat duidelijk terug te zien is in zijn werk. In een klassiek realistische figuratieve stijl zet hij onderwerpen als stillevens, natuur en kerkinterieurs op het doek. Zijn werken bouwt hij op vanuit een schets op paneel, welke eerst dun ingeschilderd wordt. Naderhand wordt dit werk met meerdere verflagen opgebouwd om het meer diepte, schaduw en detaillering te geven. Zijn werken zijn zeer gedetailleerd en worden met veel precisie en aandacht vervaardigd. De kleuren zijn overwegend klassiek. Opmerkelijk is dat op al zijn werken het licht van rechts komt, waardoor de schaduwen naar links vallen.

Het christendom speelt een belangrijke rol in zijn werk. Voor Helmantel is elk detail van de schepping goddelijk en van een grote schoonheid. Het is deze goddelijke schoonheid die hij tracht over te brengen in ieder van zijn schilderwerken.

Bij Stips bieden we uit zijn oeuvre een aantal giclées op canvas in gelimiteerde oplage aan.


Kenmerken

Afmetingen 35 × 30 cm
Kunstenaar

Helmantel, Henk

Materiaal

papier