James Kerwin jaarkalender 2019 – Seasons of Decline

29,95

Zet op wensenlijst
Zet op wensenlijst

In deze jaarkalender 2019 neemt topfotograaf James Kerwin ons mee op reis naar verlaten plaatsen van een uitzonderlijke schoonheid. Middels adembenemende beelden voert de reis langs Italië, Portugal, België, Georgië, Roemenië, Polen, Spanje en Bulgarije.

We ontdekken praktisch ontoegankelijke gebieden en bezoeken verlaten en vervallen gebouwen. Duizenden foto’s heeft Kerwin gemaakt van deze architectonische bouwwerken en selecteerde voor deze kalender de 12 mooiste en interessantste. Het zijn voor hem de meest dierbare herinneringen van de afgelopen 2 jaar. Zijn fascinatie voor architectuur, zijn liefde voor de camera en de passievolle zoektocht naar de mooiste plekken van Europa monden uit in afbeeldingen waar menigeen voor stil blijft staan.

Scroll omlaag voor slideshow

Deze kalender wordt, vanwege het formaat (40 x 31 cm), als pakket verzonden. (v.a. € 50.- gratis verzending.)


Zet op wensenlijst
Zet op wensenlijstCategorie:

Beschrijving

James Kerwin jaarkalender 2019 – 01
James Kerwin jaarkalender 2019 – 02
James Kerwin jaarkalender 2019 – 03
James Kerwin jaarkalender 2019 – 04
James Kerwin jaarkalender 2019 – 05
James Kerwin jaarkalender 2019 – 06
James Kerwin jaarkalender 2019 – 07
James Kerwin jaarkalender 2019 – 08
James Kerwin jaarkalender 2019 – 09
James Kerwin jaarkalender 2019 – 10
James Kerwin jaarkalender 2019 – 11
James Kerwin jaarkalender 2019 – 12

Op de achterzijde van de kalender staat een korte biografie van Kerwin tezamen met de 12 afbeeldingen van de kalender. Op het voorblad staat een selectie van 4 foto’s. Alle teksten zijn in het Engels, zodat het ook een leuk cadeau is voor buitenlandse vrienden en relaties.  De papierkwaliteit is perfect en bovenin de kalender zit een ringband zodat hij eenvoudig om te slaan is en ook gemakkelijk opgehangen kan worden.

Op de kalender tref je de volgende Kerwin foto’s:

• januari – Playing the Blues (een villa in Italië) • februari – Grand Central (een paleis in Lissabon) • maart – The Greenhouse (een kas in België) • april – Va Va Vroom (een buitenhuis in Italië) • mei – Intersection (een sanatorium in Georgië) • juni – Jagged Edge (een synagoge in Roemenië) • juli – Crestfallen (een paleis in Polen) • augustus – The Santuary (een ander sanatorium in Georgië) • september – Pendant Styling (een paleis in Italië) • oktober – Balancing Act (een herenhuis in Portugal) • november – Powdery Particles (een cement opslagplaats in Spanje) • december – Buzludzha (een auditorium in Bulgarije)

Over de kunstenaar

James Kerwin

James Kerwin – fotograaf en kunstenaar

James Kerwin is een 36-jarige beeldende kunst fotograaf uit Norwich in Engeland.

Het was oktober 2013 toen James in Engeland enkele afbeeldingen spotte van een voormalige verlaten psychiatrische instelling. Alhoewel die foto’s niet zijn stijl van fotografie waren werd hij er toch meteen naar toe getrokken en wilde hij meer van dit gebouw zien. Sinds die dag reist James op grote schaal naar geheime verlaten out-of-bounds locaties om deze in zijn eigen stijl vast te leggen. Het verval en de verwaarlozing die te zien is op deze vaak prachtige locaties als vervallen asielen, verlaten kastelen, oude energiecentrales, onder waterstructuren en zelfs hele steden zoals Pripyat en Chernobyl zijn door Kerwin in hun volle schoonheid op de plaat vastgelegd. De stilte die binnenin deze plaatsen heerst en de afwezigheid van mensen kreeg Kerwin in de greep en is voelbaar in zijn kunstwerken. Deze verstilling is een verademing en trekt onze aandacht. Geen winkelende mensen, geen heen en weer rijden naar werk of de stad, geen gepraat in mobiele telefoons, geen apparatuur die aanstaat… Deze plekken ademen rust en vrede.

In plaats van het maken van een documentaire over deze plaatsen, koos James voor het maken van fotobeelden en nam uitgebreid de tijd om de composities van deze gebouwen te bestuderen en ze als het ware met zijn lens aan te raken. Hij weet deze plaatsen recht voor de camera te krijgen, en ze zo te fotograferen dat het beeld een schilderkunstig en esthetisch gevoel oproept. Kerwin heeft verschillende fotowedstrijden gewonnen met een aantal van deze composities.


Kenmerken

Afmetingen 40 × 31 cm
Kunstenaar

Kerwin, James

Materiaal

papier