Marius van Dokkum Jaarkalender 2018

19,95

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someone
.

De jaarkalender 2018 van Marius van Dokkum is al weer verkrijgbaar en bevat 12  humoristische prenten. Met deze kalender in huis kunnen we het volgend jaar iedere maand opnieuw meekijken in het leven van de gewone mens met al zijn ups en downs. Het is genieten geblazen!

  • Vanwege het formaat van 35 x 30 cm wordt deze kalender als pakket verzonden.

 

Scroll omlaag voor slideshow
Categorie:

Beschrijving

ijspret – jaarkalender marius van dokkum 2018
dansje in de kerk – jaarkalender marius van dokkum 2018
de volgende keer beter – jaarkalender marius van dokkum 2018
doe mij maar, eh….. – jaarkalender marius van dokkum 2018
een nieuwe start – jaarkalender marius van dokkum 2018
kerstengeltjes – jaarkalender marius van dokkum 2018
kosten koper – jaarkalender marius van dokkum 2018
landbouwer – jaarkalender marius van dokkum 2018
mannenhuishouding – jaarkalender marius van dokkum 2018
sleutel zoek – jaarkalender marius van dokkum 2018
tegen twaalven – jaarkalender marius van dokkum 2018
volle liefde – jaarkalender marius van dokkum 2018

In de Marius van Dokkum kalender voor het jaar 2018 is weer een gevarieerde collectie afbeeldingen opgenomen van de humoristische en realistische schilderijen van kunstschilder en illustrator Marius van Dokkum. Humor voert gelukkig de boventoon en iedere maand heeft op deze kalender een eigen sfeer.

Op de achterzijde van de kalender is een korte biografie afgedrukt in drie talen, Nederlands, Duits en Engels, zodat het ook een leuk cadeau is voor buitenlandse vrienden en relaties.  De papierkwaliteit is perfect en bovenin de kalender zit een ringband zodat hij eenvoudig om te slaan is en ook gemakkelijk opgehangen kan worden.

Op de Marius van Dokkum jaarkalender 2018 vindt u de volgende kunstwerkjes:

•Tegen twaalven • Volle liefde • Dansje in de kerk • De volgende keer beter •Doe maar maar, eh…… • Een nieuwe start • IJspret • Kosten koper • Landbouwer • Mannenhuishouding • Sleutel zoek •Kerstengeltjes •

Kenmerken

Afmetingen 35 x 30 cm
Kunstenaar

Materiaal

Over de kunstenaar

Marius van Dokkum is een bekend schilder en illustrator. Zijn werk is bijzonder geliefd bij het publiek en kenmerkt zich o.a. door realisme, authenticiteit en humor. Marius is geboren in 1957 te Andijk en studeerde aan de Christelijke Akademie voor Beeldende Kunsten in Kampen. Na de akademie, vestigde hij zich met zijn atelier in Apeldoorn. Hij is kunstschilder, illustrator, tekenaar en ontwerper.

De werken

De schilderijen van Marius omvatten stillevens, portretten en vrije onderwerpen. Met name de vrije onderwerpen hebben een humoristisch karakter en toveren een glimlach en blijk van herkenning op menig gezicht. Geïnspireerd door de 17e eeuwse schilders die de middeleeuwse mens veelal in gezelschappen afbeeldden, heeft van Dokkum gezocht naar een manier om de hedendaagse mens weer te geven in het unieke karakter van deze tijd. We zien dan ook hilarische taferelen op de doeken verschijnen, die enerzijds doen denken aan schilderijen als de Nachtwacht en de Aardappeleters, maar anderzijds eigentijdse kenmerken bevatten als mobiele telefoons, computer, televisie en zakken chips. Het is duidelijk dat Marius zijn unieke verhaal op het doek vertelt, waarin een kritische kanttekening zit naar de hedendaagse maatschappij en de ´soms slaafse´ volgzaamheid van de mens

Oog voor detail

Het werk van Marius van Dokkum onderscheidt zich door de detaillering. Op zijn schilderijen is altijd veel te zien en het bevat verrassende elementen, die zichtbaar worden als je er langer naar kijkt. Het is in deze details dat de humor en de relativering zichtbaar wordt en de mens ondanks zijn eigenaardigheden toch bijzonder sympathiek overkomt. Marius noemt zijn schilderijen zelf weleens lachspiegels, waarin mensen zichzelf op een grappige manier kunnen herkennen.

Verkoop en expositie

Marius zijn werk bestaat uit schilderijen, tekeningen en illustraties. Naast het bekende humoristische werk, maakt hij ook prachtige stillevens en portretten. Zijn werk wordt regelmatig op diverse plekken in binnen- en buitenland tentoongesteld.

Bij Stips bieden we een uitgebreide collectie van Dokkum werken, bestaande uit giclees, kunstkaarten en kalenders. Vrijwel alle modellen zijn op voorraad.