Marius van Dokkum Jaarkalender 2019

19,95

Zet op wensenlijst
Zet op wensenlijst

De jaarkalender 2019 van Marius van Dokkum is de meest vrolijke kunstkalender die jaarlijks verschijnt. Een kalender met 12 komische, hartverwarmende en soms vertederende prenten waar ontzettend veel op te zien is.

Scroll omlaag voor slideshow

Deze kalender wordt, vanwege het formaat (35 x 30 cm), als pakket verzonden. (v.a. € 50.- gratis verzending.)


Zet op wensenlijst
Zet op wensenlijstCategorie:

Beschrijving

Marius van Dokkum jaarkalender 2019 – 01
Marius van Dokkum jaarkalender 2019 – 02
Marius van Dokkum jaarkalender 2019 – 03
Marius van Dokkum jaarkalender 2019 – 04
Marius van Dokkum jaarkalender 2019 – 05
Marius van Dokkum jaarkalender 2019 – 06
Marius van Dokkum jaarkalender 2019 – 07
Marius van Dokkum jaarkalender 2019 – 08
Marius van Dokkum jaarkalender 2019 – 09
Marius van Dokkum jaarkalender 2019 – 10
Marius van Dokkum jaarkalender 2019 – 11
Marius van Dokkum jaarkalender 2019 – 12

De Marius van Dokkum jaarkalender Dokkum geeft heel 2019 een dagelijkse welverdiende knipoog mee. Met humor, warmte en veel plezier schildert van Dokkum alledaagse situaties op een manier die grappig en vaak ook zeer herkenbaar is.

Op de achterzijde van de kalender is een korte biografie afgedrukt in drie talen, Nederlands, Duits en Engels, zodat het ook een leuk cadeau is voor buitenlandse vrienden en relaties.  De papierkwaliteit is perfect en bovenin de kalender zit een ringband zodat hij eenvoudig om te slaan is en ook gemakkelijk opgehangen kan worden.

Op de Marius van Dokkum jaarkalender 2019 vindt u de volgende kunstwerkjes:

• Weerstandem • Kerst • De Ark van Noach • Nest met peren • Hollen of stilstaan • Topvoetbal • Stilleven met ergernis • Tentoonstelling • Liefde van één kant • Warm Nest • Hippie Reünie •Een schepje er boven op •

Over de kunstenaar

Marius van Dokkum

Marius van Dokkum is een bekend schilder en illustrator. Zijn werk is bijzonder geliefd bij het publiek en kenmerkt zich o.a. door realisme, authenticiteit en humor. Marius is geboren in 1957 te Andijk en studeerde aan de Christelijke Akademie voor Beeldende Kunsten in Kampen. Na de akademie, vestigde hij zich met zijn atelier in Apeldoorn. Hij is kunstschilder, illustrator, tekenaar en ontwerper.

De werken

De schilderijen van Marius omvatten stillevens, portretten en vrije onderwerpen. Met name de vrije onderwerpen hebben een humoristisch karakter en toveren een glimlach en blijk van herkenning op menig gezicht. Geïnspireerd door de 17e eeuwse schilders die de middeleeuwse mens veelal in gezelschappen afbeeldden, heeft van Dokkum gezocht naar een manier om de hedendaagse mens weer te geven in het unieke karakter van deze tijd. We zien dan ook hilarische taferelen op de doeken verschijnen, die enerzijds doen denken aan schilderijen als de Nachtwacht en de Aardappeleters, maar anderzijds eigentijdse kenmerken bevatten als mobiele telefoons, computer, televisie en zakken chips. Het is duidelijk dat Marius zijn unieke verhaal op het doek vertelt, waarin een kritische kanttekening zit naar de hedendaagse maatschappij en de ´soms slaafse´ volgzaamheid van de mens

Oog voor detail

Het werk van Marius van Dokkum onderscheidt zich door de detaillering. Op zijn schilderijen is altijd veel te zien en het bevat verrassende elementen, die zichtbaar worden als je er langer naar kijkt. Het is in deze details dat de humor en de relativering zichtbaar wordt en de mens ondanks zijn eigenaardigheden toch bijzonder sympathiek overkomt. Marius noemt zijn schilderijen zelf weleens lachspiegels, waarin mensen zichzelf op een grappige manier kunnen herkennen.

Verkoop en expositie

Marius zijn werk bestaat uit schilderijen, tekeningen en illustraties. Naast het bekende humoristische werk, maakt hij ook prachtige stillevens en portretten. Zijn werk wordt regelmatig op diverse plekken in binnen- en buitenland tentoongesteld.

Bij Stips bieden we een uitgebreide collectie van Dokkum werken, bestaande uit giclees, kunstkaarten en kalenders. Vrijwel alle modellen zijn op voorraad.


Kenmerken

Afmetingen 35 × 30 cm
Kunstenaar

Dokkum, Marius van

Materiaal

papier