VERKOCHT

Marius van Dokkum Jaarkalender 2023

19,95

Verkocht


De jaarkalender 2023 van Marius van Dokkum is een hartverwarmende kunstkalender met veel humor naar het dagelijks leven. De kalender bevat 12 afbeeldingen van schilderijen van de kunstenaar.

Scroll omlaag voor slideshow

Deze kalender wordt, vanwege het formaat (35 x 30 cm), als pakket verzonden. (v.a. € 50.- gratis verzending.)

Categorie:

Beschrijving

De Marius van Dokkum jaarkalender van 2023 tovert het hele jaar door een lach op ons gezicht. Met onderwerpen uit het dagelijkse leven zijn de humoristische afbeeldingen herkenbaar en vol van warmte en grappigheid. Van Dokkum zegt met zijn afbeeldingen: Het is niet nodig om het leven altijd zo serieus te nemen!

Op de achterzijde van de kalender is een korte biografie afgedrukt in drie talen, Nederlands, Duits en Engels, zodat het ook een leuk cadeau is voor buitenlandse vrienden en relaties.  De kalender is uitgevoerd op een mooie papierkwaliteit en heeft bovenin een ringband zodat hij eenvoudig om te slaan is en ook gemakkelijk opgehangen kan worden.

In de Marius van Dokkum jaarkalender 2023 vindt u de volgende kunstwerkjes:

De volgende keer beter • Gouden peren • Mannenhuishouding • IJspret • Volle liefde • Onder moeders paraplu • Groen! • Doe-het-zelver • Daar zit nog pit in • Tuinfeest • Ho, ho, ho… wakker blijven! • Onder hoge druk

Over de kunstenaar

Marius van Dokkum

Marius van Dokkum is een bekend schilder en illustrator. Zijn werk is bijzonder geliefd bij het publiek en kenmerkt zich o.a. door realisme, authenticiteit en humor. Marius is geboren in 1957 te Andijk en studeerde aan de Christelijke Akademie voor Beeldende Kunsten in Kampen. Na de akademie, vestigde hij zich met zijn atelier in Apeldoorn. Hij is kunstschilder, illustrator, tekenaar en ontwerper.

De werken

De schilderijen van Marius omvatten stillevens, portretten en vrije onderwerpen. Met name de vrije onderwerpen hebben een humoristisch karakter en toveren een glimlach en blijk van herkenning op menig gezicht. Geïnspireerd door de 17e eeuwse schilders die de middeleeuwse mens veelal in gezelschappen afbeeldden, heeft van Dokkum gezocht naar een manier om de hedendaagse mens weer te geven in het unieke karakter van deze tijd. We zien dan ook hilarische taferelen op de doeken verschijnen, die enerzijds doen denken aan schilderijen als de Nachtwacht en de Aardappeleters, maar anderzijds eigentijdse kenmerken bevatten als mobiele telefoons, computer, televisie en zakken chips. Het is duidelijk dat Marius zijn unieke verhaal op het doek vertelt, waarin een kritische kanttekening zit naar de hedendaagse maatschappij en de ´soms slaafse´ volgzaamheid van de mens

Oog voor detail

Het werk van Marius van Dokkum onderscheidt zich door de detaillering. Op zijn schilderijen is altijd veel te zien en het bevat verrassende elementen, die zichtbaar worden als je er langer naar kijkt. Het is in deze details dat de humor en de relativering zichtbaar wordt en de mens ondanks zijn eigenaardigheden toch bijzonder sympathiek overkomt. Marius noemt zijn schilderijen zelf weleens lachspiegels, waarin mensen zichzelf op een grappige manier kunnen herkennen.

Verkoop en expositie

Marius zijn werk bestaat uit schilderijen, tekeningen en illustraties. Naast het bekende humoristische werk, maakt hij ook prachtige stillevens en portretten. Zijn werk wordt regelmatig op diverse plekken in binnen- en buitenland tentoongesteld.

Bij Stips bieden we een uitgebreide collectie van Dokkum werken, bestaande uit giclees, kunstkaarten en kalenders. Vrijwel alle modellen zijn op voorraad.


Kenmerken

Afmetingen 35 × 30 cm
Kunstenaar

Dokkum, Marius van

Materiaal

papier