Verjaardagskalender Henk Helmantel

11,95

Zet op wensenlijst
Zet op wensenlijst

Mooie stijlvolle kunst-verjaardagskalender met schilderingen van Henk Helmantel.

Scroll omlaag voor slideshow

Zet op wensenlijst
Zet op wensenlijstCategorie:

Beschrijving

Verjaardagskalender Henk Helmantel 01
Verjaardagskalender Henk Helmantel 02
Verjaardagskalender Henk Helmantel 03
Verjaardagskalender Henk Helmantel 04
Verjaardagskalender Henk Helmantel 05
Verjaardagskalender Henk Helmantel 06
Verjaardagskalender Henk Helmantel 07
Verjaardagskalender Henk Helmantel 08
Verjaardagskalender Henk Helmantel 11
Verjaardagskalender Henk Helmantel 10
Verjaardagskalender Henk Helmantel 09
Verjaardagskalender Henk Helmantel 12

De verjaardagskalender van Henk Helmantel biedt twaalf verschillende afdrukken van zijn stillevens. Voor elke dag van het jaar een andere. Helmantel is een klassiek geschoolde schilder en legt een uitermate precisie en gedetailleerdheid in zijn realistische werk. De verjaardagskalender is een mooi, stemmig en sfeervol geheel.

Op deze kunstkalender staan de volgende werken van Helmantel afgedrukt:

• Arjan’s eerste slofjes • Stilleven met pruimen en Spaanse kan • Romeins glas met rozebottels • Kloostergang van de Abdij van Le Thoronet, F • Groentestilleven • Chinese pot op rode kast • Stilleven met aangesneden meloen • Nieuw Leven II • Muisje III • De Donatuskerk te Leermens met 14e eeuwse doxaal • Glas uit de collectie Vecht • Stilleven met schaakbord

Over de kunstenaar

Henk Helmantel

Henk Helmantel – kunstenaar

Henk Helmantel (geb. 1945 te Westeremden) geldt als één van de belangrijkste schilders van deze tijd. Voor hem was er maar één wens toen hij jong was… een gerenommeerd kunstschilder worden! En dat deze droom werkelijkheid is geworden is te danken aan zijn grote liefde voor het vak. Hij groeide op in een kwekersfamilie en toonde al op jonge leeftijd veel aanleg voor tekenen. Het was dan ook niet verwonderlijk dat hij de opleiding aan de Academie Minerva in Groningen ging doen, welke hij in 1965 afrondde.

In 1967 vestigde Henk Helmantel zich als kunstschilder met zijn atelier in Westeremden. Hij is zeer geïnspireerd geraakt door de klassiek ambachtelijke schilderkunst uit de 17e eeuw, wat duidelijk terug te zien is in zijn werk. In een klassiek realistische figuratieve stijl zet hij onderwerpen als stillevens, natuur en kerkinterieurs op het doek. Zijn werken bouwt hij op vanuit een schets op paneel, welke eerst dun ingeschilderd wordt. Naderhand wordt dit werk met meerdere verflagen opgebouwd om het meer diepte, schaduw en detaillering te geven. Zijn werken zijn zeer gedetailleerd en worden met veel precisie en aandacht vervaardigd. De kleuren zijn overwegend klassiek. Opmerkelijk is dat op al zijn werken het licht van rechts komt, waardoor de schaduwen naar links vallen.

Het christendom speelt een belangrijke rol in zijn werk. Voor Helmantel is elk detail van de schepping goddelijk en van een grote schoonheid. Het is deze goddelijke schoonheid die hij tracht over te brengen in ieder van zijn schilderwerken.

Bij Stips bieden we uit zijn oeuvre een aantal giclées op canvas in gelimiteerde oplage aan.


Kenmerken

Afmetingen 30.5 × 20.5 cm
Kunstenaar

Helmantel, Henk

Materiaal

papier