Verjaardagskalender Marius van Dokkum

11,95

Zet op wensenlijst
Zet op wensenlijst

Wie Marius van Dokkum niet kent heeft iets gemist. Op deze verjaardags-kunstkalender staan 12 vrolijke, hartverwarmende en humoristische schilderijen afgebeeld. Een kalender waar je niet snel op uitgekeken raakt!

Scroll omlaag voor slideshow
Categorie:

Beschrijving

Verjaardagskalender Marius van Dokkum 01
Verjaardagskalender Marius van Dokkum 02
Verjaardagskalender Marius van Dokkum 03
Verjaardagskalender Marius van Dokkum 04
Verjaardagskalender Marius van Dokkum 05
Verjaardagskalender Marius van Dokkum 06
Verjaardagskalender Marius van Dokkum 07
Verjaardagskalender Marius van Dokkum 08
Verjaardagskalender Marius van Dokkum 09
Verjaardagskalender Marius van Dokkum 10
Verjaardagskalender Marius van Dokkum 11
Verjaardagskalender Marius van Dokkum 12

Een kunstkalender die veel plezier zal gaan geven. Marius van Dokkum heeft als geen ander het vermogen om de huidige mens in een humoristisch en hartverwarmend daglicht te plaatsen. Zijn schilderijen en grafische werken worden over de hele wereld verkocht. Twaalf ijzersterke werken uit zijn collectie zijn op deze kalender bijeengebracht. Een kalender waar je niet snel op uitgekeken raakt!

Op de verjaardagskalender Marius van Dokkum staan deze werken afgedrukt:

• Stille nacht… • Wachten op inspiratie • Liefde vergaat niet • Weerstandem • Kippenhok • Dansje in de kerk • Meegaan met je tijd • Mannenhuishouding • IJspret • Meppe Beppe! • Vol en bol • Volle liefde •

Over de kunstenaar

Marius van Dokkum

Marius van Dokkum is een bekend schilder en illustrator. Zijn werk is bijzonder geliefd bij het publiek en kenmerkt zich o.a. door realisme, authenticiteit en humor. Marius is geboren in 1957 te Andijk en studeerde aan de Christelijke Akademie voor Beeldende Kunsten in Kampen. Na de akademie, vestigde hij zich met zijn atelier in Apeldoorn. Hij is kunstschilder, illustrator, tekenaar en ontwerper.

De werken

De schilderijen van Marius omvatten stillevens, portretten en vrije onderwerpen. Met name de vrije onderwerpen hebben een humoristisch karakter en toveren een glimlach en blijk van herkenning op menig gezicht. Geïnspireerd door de 17e eeuwse schilders die de middeleeuwse mens veelal in gezelschappen afbeeldden, heeft van Dokkum gezocht naar een manier om de hedendaagse mens weer te geven in het unieke karakter van deze tijd. We zien dan ook hilarische taferelen op de doeken verschijnen, die enerzijds doen denken aan schilderijen als de Nachtwacht en de Aardappeleters, maar anderzijds eigentijdse kenmerken bevatten als mobiele telefoons, computer, televisie en zakken chips. Het is duidelijk dat Marius zijn unieke verhaal op het doek vertelt, waarin een kritische kanttekening zit naar de hedendaagse maatschappij en de ´soms slaafse´ volgzaamheid van de mens

Oog voor detail

Het werk van Marius van Dokkum onderscheidt zich door de detaillering. Op zijn schilderijen is altijd veel te zien en het bevat verrassende elementen, die zichtbaar worden als je er langer naar kijkt. Het is in deze details dat de humor en de relativering zichtbaar wordt en de mens ondanks zijn eigenaardigheden toch bijzonder sympathiek overkomt. Marius noemt zijn schilderijen zelf weleens lachspiegels, waarin mensen zichzelf op een grappige manier kunnen herkennen.

Verkoop en expositie

Marius zijn werk bestaat uit schilderijen, tekeningen en illustraties. Naast het bekende humoristische werk, maakt hij ook prachtige stillevens en portretten. Zijn werk wordt regelmatig op diverse plekken in binnen- en buitenland tentoongesteld.

Bij Stips bieden we een uitgebreide collectie van Dokkum werken, bestaande uit giclees, kunstkaarten en kalenders. Vrijwel alle modellen zijn op voorraad.


Kenmerken

Afmetingen 30.5 × 20.5 cm
Kunstenaar

Dokkum, Marius van

Materiaal

papier