Circle Limit IV (Heaven and Hell) glasklok – M.C. Escher

89,00

Zet op wensenlijst
Zet op wensenlijst

Het beroemde kunstwerk Circle Limit IV (Heaven and Hell) van M.C. Escher

De kunstwerken van M.C. Escher zijn tijdloos en blijven ons boeien. Zijn beroemde kunstwerk Circle Limit IV Heaven and Hell is als zeefdruk op deze glasklok uitgevoerd. De sprekende details komen goed tot zijn recht op deze ronde klok. Een tijdloos kunstwerk dat boeit, elke keer weer als je er naar kijkt!

  • Op de achterzijde vindt u een originaliteitsbewijs + beschrijving.
  • Afmeting is Ø 40 cm
  • Werkt op een AA batterij, deze wordt gratis meegeleverd.


Categorie:

Over de kunstenaar

M.C. Escher

MC Escher – kunstenaar

M. C. Escher (17 juni 1898 – 27 maart 1972) was een Nederlandse graficus die grote bekendheid verwierf met zijn in elkaar overlopende patronen. Hij maakte wiskundig geïnspireerde houtsneden en lithografieën die de verbeelding prikkelen doordat ze situaties voorstelden die onmogelijk zijn.

Hij wist slim te werken met perspectieven en liet zien dat de tussenruimtes van objecten een nieuw object in zich droegen. Gestapelde veelvlakken, hyperbolische geometrie en tessellaties kenmerkten zijn werk. In het begin van zijn carrière liet hij zich inspireren door de natuur en deed hij onderzoek naar insecten, landschappen en planten, die hij gebruikte als details in zijn kunstwerken. Later reisde hij veel naar Italië en Spanje en schetste aldaar gebouwen, stadsgezichten, architectuur en de betegeling van het Alhambra en de Mezquita van Cordoba. De wiskundige structuren van zijn onderwerpen ging een steeds belangrijkere rol spelen in zijn werk. 

De kunst van Escher werd bekend bij wetenschappers, wiskundigen en later ook bij het grote publiek, Veel van zijn ontwerpen zijn later verwerkt in posters, omslagen van boeken, designobjecten, klokken en zelfs bekers en keukenschorten.


Kenmerken

Afmetingen 40 × 40 cm
Kunstenaar

Escher, M.C.

Materiaal

glas

Garantie

1 jaar garantie op het uurwerk

Levertijd & Verzending

Verzending Nederland

• verzending binnen 3 werkdagen na ontvangst van uw bestelling en betaling
• gratis levering v.a. €50.- binnen Nederland

Verzending Buitenland

• we kunnen naar vrijwel alle landen ter wereld versturen.
• de verzendkosten zijn afhankelijk van het land van bestemming en het formaat en gewicht
• voor de meeste Europese landen vindt u het verzendtarief meteen al in de winkelwagen
• als uw land er niet bij staat neem dan contact met ons op en we laten u het verzendtarief voor uw bestelling weten

Niet goed? Geld terug garantie!

• Na ontvangst van uw bestelling heeft u 14 dagen bedenktijd. U kunt dan rustig het artikel bekijken om te zien of u het wilt behouden.
• Wilt u het artikel toch niet houden? Geen probleem. Stuur het terug in originele staat en verpakking en we storten binnen 10 dagen het aankoopbedrag aan u terug.