Een mooi momentje – Juane Xue

olieverf - 70 x 100 cm (incl. lijst 78 x 108 cm)

6000,00

Op voorraad

Zet op wensenlijst
Zet op wensenlijst

olieverf schilderij in een luxe lijst in gebroken wit met zilver front

Een mooi momentje is een uniek olieverf schilderij van kunstschilder en levenskunstenaar Juane Xue.

Dit schilderij is een exemplaar uit haar serie Verlaten Tafels. Op dit blije werk zien we een tafel met een groot lichtroze tafelkleed waarvan drie punten de grond raken omdat het is verschoven. Het bolt lichtjes in de wind en is hier en daar haast transparant door de invallende zonnestralen. Op de tafel vinden we een aantal flessen en een keur aan glazen waarvan vele nog niet leeg zijn, diverse bodempjes kleurig vocht schitteren in de laatste zonnestralen van de dag. Door de laaghangende zon is er ook een donker lijnenspel zichtbaar op de grond, veroorzaakt door de lege stoelen die rondom de tafel zijn achtergebleven. Ongetwijfeld komen de gasten na een ommetje gemaakt te hebben nog weer terug om de glazen verder te legen..

Juane Xue’s Een mooi momentje is een warm schilderij, het laat ons het hele jaar door iedere dag genieten van de blije zomerse herinneringen aan gezellige ontmoetingen met vrienden en familie.

Uitvoering & Oplage

Een mooi momentje van Juane Xue is een uniek olieverf schilderij en is voorzien van haar handtekening. Het is door haar voorzien van een vernislaag waardoor de kans op beschadigingen praktisch nihil wordt.
Het formaat van het doek is 70 x 100 cm, het gehele kunstwerk inclusief de door Juane zelf uitgezochte luxe lijst is 78 x 108 cm. geworden.

70 x 100 cm details
70 x 100 cm zonder lijst
78 x 108cm inclusief lijst

Dit schilderij wordt compleet ingelijst geleverd, prijs € 6000.-
Dit artikel kan in termijnen betaald worden (0% rente). De eerste termijn betaalt u meteen bij het plaatsen van uw bestelling. De tweede en derde termijn betaalt u respectievelijk binnen 30 en 60 dagen. Kies bij het afrekenen voor gespreid betalen.

Categorieën: , Collecties: ,

Over de kunstenaar

Laatste nieuwsupdate juni 2021:

Xue heeft besloten geen giclées meer te produceren en zich alleen nog maar te focussen op het originele werk en het runnen van haar galerie. Bij Stips hebben we nog één giclée beschikbaar en een paar prachtige originele olieverfschilderijen.

Tevens bieden we nog enkele kunstkaarten en de Juane Xue Fiesta kunstkalender.


Juane Xue

Als je het werk van Juane Xue in één woord zou moeten omschrijven, is het kleur!

Juane (geboren in 1962 in China) is van kinds af aan al geïntrigeerd door kleur en leeft in een wereld van kleuren. Al op jonge leeftijd ontpopte ze zich als een klein tekenwonder, en bleek over een wonderbaarlijk goed fotografisch geheugen te beschikken. Ze is uitgegroeid tot een veelzijdig en getalenteerd kunstenaar met een unieke en opvallende figuratieve stijl. Haar schilderwerk kenmerkt zich met name door unieke lichtvallen, bewegingen van de wind en een samenspel van Oosterse tonaliteit en Westerse kleurstijlen.

De werken

Juane Xue schildert stillevens, stadsportretten en opvallende kleurrijke werken die ze zelf categoriseert onder de naam ´lied van licht en schaduw´. Juane hanteert haar eigen kleurtechnieken om een bijzondere ruimte, diepte en een stralende kleurenwereld te creëren. De essentie van haar werkstijl komt het meest tot uitdrukking in haar serie ´Verlaten Tafels´, waarop in zinderende kleuren tafels vol glazen en flessen een spel lijken te spelen met de zonnestralen en de wind. Juane typeert deze doeken zelf als ‘bewegende stillevens’.

Mensen die deze schilderijen gezien hebben zeggen dat alles ‘vol licht en liefde’ is. Zoals Juane Xue het kort samenvat: “Kleur is mijn grootste rijkdom”.

Expositie en verkoop

De werken van Juane Xue zijn tentoongesteld in het museum Willem van Haren te Heerenveen, Noordelijk Scheepvaartmuseum te Groningen, museum Landgoed Fraeylemaborgen te Slochteren, museum De Buitenplaats te Eelde, Gouda Museum te Gouda en museum Zonnehof te Amersfoort en Slot Zeist te Zeist. Haar werk hangt tevens in musea en privé collecties in Europa.

Juane Xue geeft tevens masterclasses aan de Klassieke Academie voor Schilderkunst te Groningen.


Kenmerken

Afmetingen 78 × 108 cm
Kunstenaar

Xue, Juane

Materiaal

canvas, hout

Levertijd & Verzending