Aanbieding! VERKOCHT

Gouden Herfst – Juane Xue

olieverf - 80 x 70 cm (incl. lijst 88 x 78 cm)

3900,00

Verkocht


Een eenmalige kans om het originele olieverf schilderij Gouden Herfst van Juane Xue aan te schaffen voor een unieke prijs! *

olieverf schilderij in een luxe lijst in gebroken wit met zilver front

Gouden Herfst is een uniek olieverf schilderij van kunstschilder en levenskunstenaar Juane Xue.

Dit schilderij is een exemplaar uit haar serie Verlaten Tafels. De tafel op dit doek staat op een lichtgekleurde zanderige ondergrond die deels donker gekleurd is door de langwerpige stroken schaduw, veroorzaakt door de laaghangende zon. Deze lichtere en donkere partijen zien we ook in het overhangende gele tafelkleed dat over de tafel heen is gedrapeerd en lichtjes wappert en bolt in de wind. Op de tafel diverse flessen en glaswerk, de overblijfselen van een gezellig samenzijn met goede vrienden. De zon laat met haar laatste stralen de glazen vrolijk glinsteren die hier en daar zelfs nog restanten van kleurige drankjes bevatten. Naast de tafel staat een lege strandstoel te wachten op de terugkomst van de gasten die even een ommetjes zijn gaan maken.

Juane Xue’s Gouden Herfst is een ode aan het goede leven, het verblijdt ons het hele jaar door met de herinnering aan heerlijke ontmoetingen met goede vrienden.

  • Vanwege de 25% korting kan het schilderij niet worden geruild. Als u er niet zeker van bent of u het definitief wilt houden kunt u het beter eerst in de winkel komen bekijken.

Uitvoering & Oplage

Gouden Herfst van Juane Xue is een uniek olieverf schilderij en is voorzien van haar handtekening. Het is door haar voorzien van een vernislaag waardoor de kans op beschadigingen praktisch nihil wordt.
Het formaat van het doek is 80 x 70 cm, het gehele kunstwerk inclusief de door Juane zelf uitgezochte luxe lijst is 88 x 78 cm. geworden.

80 x 70 cm details
80 x 70 cm zonder lijst
88 x 78 cm inclusief lijst

Dit schilderij wordt compleet ingelijst geleverd, prijs € 5200.-
Dit artikel kan in termijnen betaald worden (0% rente). De eerste termijn betaalt u meteen bij het plaatsen van uw bestelling. De tweede en derde termijn betaalt u respectievelijk binnen 30 en 60 dagen. Kies bij het afrekenen voor gespreid betalen.

Geef je schilderij extra allure met een speciale lijst

Soms kan het mooi zijn om voor een meer persoonlijke omlijsting te kiezen. In samenwerking met de lijstenmakerij van het Giclee Atelier kunnen we dit kunstwerk met ruim 50 andere omlijstingen aanbieden, van barok tot modern tot natuurlijk en eenvoudig.

Je bestelt hier bij Stips het schilderij zoals je het nu ziet en zoekt vervolgens bij het Giclee atelier een passende lijst uit. Als je jouw Stips bestelnummer er bij invult gaan we er voor zorgen dat je het in die uitvoering thuisgestuurd krijgt. Bekijk de uitgebreide baklijstencollectie of profiellijstencollectie.

Over de kunstenaar

Laatste nieuwsupdate juni 2021:

Xue heeft besloten geen giclées meer te produceren en zich alleen nog maar te focussen op het originele werk en het runnen van haar galerie. Bij Stips hebben we op dit moment enkele van haar originele prachtige olieverfschilderijen van haar beschikbaar.

Tevens bieden we nog enkele kunstkaarten, haar boek en de Juane Xue Fiesta kunstkalender.


Juane Xue

Als je het werk van Juane Xue in één woord zou moeten omschrijven, is het kleur!

Juane (geboren in 1962 in China) is van kinds af aan al geïntrigeerd door kleur en leeft in een wereld van kleuren. Al op jonge leeftijd ontpopte ze zich als een klein tekenwonder, en bleek over een wonderbaarlijk goed fotografisch geheugen te beschikken. Ze is uitgegroeid tot een veelzijdig en getalenteerd kunstenaar met een unieke en opvallende figuratieve stijl. Haar schilderwerk kenmerkt zich met name door unieke lichtvallen, bewegingen van de wind en een samenspel van Oosterse tonaliteit en Westerse kleurstijlen.

De werken

Juane Xue schildert stillevens, stadsportretten en opvallende kleurrijke werken die ze zelf categoriseert onder de naam ´lied van licht en schaduw´. Juane hanteert haar eigen kleurtechnieken om een bijzondere ruimte, diepte en een stralende kleurenwereld te creëren. De essentie van haar werkstijl komt het meest tot uitdrukking in haar serie ´Verlaten Tafels´, waarop in zinderende kleuren tafels vol glazen en flessen een spel lijken te spelen met de zonnestralen en de wind. Juane typeert deze doeken zelf als ‘bewegende stillevens’.

Mensen die deze schilderijen gezien hebben zeggen dat alles ‘vol licht en liefde’ is. Zoals Juane Xue het kort samenvat: “Kleur is mijn grootste rijkdom”.

Expositie en verkoop

De werken van Juane Xue zijn tentoongesteld in het museum Willem van Haren te Heerenveen, Noordelijk Scheepvaartmuseum te Groningen, museum Landgoed Fraeylemaborgen te Slochteren, museum De Buitenplaats te Eelde, Gouda Museum te Gouda en museum Zonnehof te Amersfoort en Slot Zeist te Zeist. Haar werk hangt tevens in musea en privé collecties in Europa.

Juane Xue geeft tevens masterclasses aan de Klassieke Academie voor Schilderkunst te Groningen.


Kenmerken

Afmetingen 78 × 88 cm
Kunstenaar

Xue, Juane

Materiaal

canvas, hout

Levertijd & Verzending