Amor & Psyche – Franz Ruzicka

50 x 50 cm | 80 x 80 cm | 100 x 100 cm

110,00450,00

Wissen
Zet op wensenlijst
Zet op wensenlijst

unlimited art giclée
uitgevoerd op canvas
giclée in eigen maat mogelijk

In intense blauwe kleurtonen, gecombineerd met een warm oranje lijken deze mensfiguren enerzijds ingesloten te zijn in kaders. Anderzijds bewegen ze vrij over het doek. Amor & Psyche van kuntsschilder Franz Ruzicka is een kunstwerk dat de innerlijke staat van de mens weerspiegelt. Enerzijds conformeren we ons, aan alle opgelegde regels en gebruiken, waarmee we – vaak ook – in onze vrijheid worden beperkt. Anderzijds hebben we een geest die vrij kan dwalen en ons in staat stelt buiten de kaders te kunnen treden.

Amor & Psyche is een zeer kenmerkend werk van Ruzicka. Zijn fascinatie voor de dieper liggende zieleroerselen van de mens gecombineerd met zijn persoonlijke stijl, waarin hij abstract en figuratief in elkaar over laat vloeien komen in dit werk goed naar voren.

Uitvoeringen Amor & Psyche

Het werk kan naar keuze met of zonder lijst uitgevoerd worden.

50 x 50 cm details
80 x 80 cm details
100 x 100 cm details
lijstmogelijkheden
gespreid betalen mogelijk

Giclée in uw eigen maat

We bieden dit werk aan in het formaat 50 x 50 cm, 80 x 80 cm of 100 x 100 cm, echter kunnen het op verzoek in een speciaal door u gewenste maat uitvoeren. De minimale maat voor dit giclee op canvas is 30 x 30 cm en de maximale maat is 140 x 140 cm. Neem contact met ons op als u een prijsopgave wilt voor uw kunstwerk in een andere maat.Over de kunstenaar

Franz Ruzicka

De uit München afkomstige Franz Ruzicka (1958) is sinds zijn 30e actief in de kunstwereld. Dit was een gevolg van de inspiratie die hij opdeed tijdens een lang verblijf in de Verenigde Staten. Het was daar dat zijn enthousiasme voor de kunst volledig werd aangewakkerd. Hij studeerde daar o.a. bij Frank Dixon in Californië.

Al vanaf het begin realiseerde Franz zich dat het beeld van de mens zijn thuisgebied was. Hij heeft een diepe fascinatie voor het onzichtbare: de mens zijn essentie, zijn sensualiteit en het diepste van zijn ziel… Al deze gebieden hebben zijn volledige aandacht en focus bij de creatie van zijn kunstwerken.

Franz Ruzicka maakt zijn kunstwerken ‘rond’ door de erin aanwezige tegenstellingen in elkaar op te laten lossen. Zoals hij het zelf zegt: “Ik geef er altijd de voorkeur aan een volledige cyclus tussen figuratie en abstractie tot stand te brengen.” Naast het werken op het doek, werkt hij ook veel met materialen als naaldvilt, plastic, plaat, enz.

Internationale bekendheid

De ‘Streep’werken van de mythische vrouwenfiguren hadden een onverwacht groot succes en zorgden in zeer korte tijd voor grote internationale bekendheid. Toch is Franz niet iemand die voort blijft borduren op eenzelfde thema. Juist elke keer weer het nieuwe verkennen, maakt dat hij steeds weer weet te verrassen en te raken met zijn kunst. Door de jaren heen zijn er veel prachtige kunstwerken van zijn hand verschenen. Vaak worden deze aangekocht door grote internationale bedrijven en door musea. Een aantal van zijn werken zijn daarnaast ook beschikbaar als kunstdruk en als giclee.

Tegengif voor rationalisme

Ruzicka is een idealist. Hij noemt zijn kunst een tegengif voor een wereld die gedomineerd wordt door rationaliteit: “Mijn kunst gaat voorbij tijd en ruimte. Het is niet zwaar en ondanks de diepe gevoelens van waaruit het is ontstaan is het helder en inspirerend om naar te kijken. Als in een flits in een droom kan het ook bevrijdend zijn voor lichaam en geest.”


collectie

Giclee informatie

Kwaliteit
Een giclee is een zeer hoogwaardige kunstdruk, waar een een origineel schilderij aan ten grondslag ligt en die in overleg met de betreffende kunstenaar al of niet in gelimiteerde oplage wordt uitgebracht. De giclées bij Stips zijn allemaal uitgevoerd op een eerste kwaliteit canvas en op de doeken zit een kleurgarantie van 75 jaar. Hoe een giclée precies gemaakt wordt, kunt u lezen op deze pagina.
Het opspannen van een giclée
De giclée-doeken worden voor u opgespannen in ons eigen atelier. Hierbij werken we nog handmatig op traditionele wijze, waarbij we gebruik maken van een spantang om de doeken mooi strak op het frame te krijgen. Ook op het materiaal wordt door ons niet bezuinigd: we kiezen altijd voor latten die qua dikte en breedte corresponderen met het formaat van uw kunstwerk, zodat het werk een optimale stabiliteit en stevigheid krijgt.
Het inlijsten
Nadat het doek is opgespannen, kunnen we het voor u inlijsten in een zwarte, witte of blank houten baklijst of een lijst met zilverfront. Naar keuze kan het giclee ook in een bredere-, gekleurde - of lijst met sierrand geplaatst worden (meer info).
Ophangmogelijkheden
Elk giclée dat de deur uitgaat is voorzien van ophangmogelijkheden. Aan de achterzijde van de giclées worden ogen en ophangdraad bevestigd, zodat u uw kunstwerk bij ontvangst meteen aan de wand kunt hangen. Bij de maat 30 x 40 cm of kleiner, leveren we standaard een los ophangbeugeltje mee, dat u zelf op de gewenste hoogte kunt bevestigen.
Giclees in een ander formaat
Soms vindt u een giclee mooi, maar zou u het juist groter of kleiner willen hebben, om het mooi in te kunnen passen in uw interieur. Dat kan! Alle giclees uit de unlimited art collectie zijn aan te passen qua formaat. De minimaal en maximaal mogelijke maten vind u in de uitgebreide beschrijving onder het giclee. De giclees in gelimiteerde oplage en de Marius van Dokkum giclees zijn echter van deze mogelijkheid uitgesloten. Deze zijn alleen te bestellen in het formaat zoals aangegeven.
Giclee in de winkel komen bekijken
De giclees worden wisselend tentoongesteld in onze galeriewinkel. In verband met beperkte ruimte kunnen we helaas niet alles tegelijk presenteren. Wilt u dan ook een specifiek werk komen bekijken, laat het ons dan van tevoren weten, zodat we er voor kunnen zorgen dat het aanwezig is als u komt.

Kenmerken

Afmetingen -
Kunstenaar

Garantie

Materiaal

,

Levertijd & Verzending

Levertijd giclees

Nadat u een giclee schilderij heeft besteld gaan we het doek voor u laten drukken en de latten en lijsten in de juiste maat bestellen. Vervolgens wordt het kunstwerk in eigen atelier opgespannen en geframed en naar keuze ingelijst in de kleur baklijst die u heeft uitgezocht. Dit hele proces neemt een aantal dagen in beslag.

• Een giclee heeft een gemiddelde levertijd van 5 tot 10 werkdagen.
• Mocht u een werk snel nodig hebben, laat het ons dan weten. We hebben veel werken ingelijst in veelal zwart en soms wit in onze galeriewinkel hangen en kunnen die sneller leveren.

Verzending Nederland

• gratis levering v.a. €50.- binnen Nederland, m.u.v. hele grote werken

Verzending Buitenland

• we kunnen naar vrijwel alle landen ter wereld versturen.
• de verzendkosten zijn afhankelijk van het land van bestemming en het formaat en gewicht
• voor de meeste Europese landen vindt u het verzendtarief meteen al in de winkelwagen
• als uw land er niet bij staat neem dan contact met ons op en we laten u het verzendtarief voor uw bestelling weten

Niet goed? Geld terug garantie!

• Na ontvangst van uw bestelling heeft u 14 dagen bedenktijd. U kunt het schilderij dan rustig bekijken en ophangen om te zien of het mooi in uw interieur past en of u het wilt behouden.
• Wilt u het giclee schilderij toch niet houden? Geen probleem. Stuur het onbeschadigd terug in de originele staat en verpakking en we storten binnen 10 dagen het aankoopbedrag aan u terug.
• Giclées die speciaal voor u in opdracht zijn aangepast of die we voor u hebben ingelijst in een afwijkende lijst kunnen niet geruild worden. Mocht u twijfelen of het kunstwerk voor u geschikt is, bestel het dan eerst zonder lijst of met een standaard lijst en als het u bevalt, kunnen we het voor u aanpassen aan uw wensen.