Stilleven met sneeuwbes – Henk Helmantel

aluminium/dibond ø 60

125,00


oplage niet gelimiteerd ;
afmeting  ø 60
print op aluminium/dibond

Stilleven met sneeuwbes is een schilderij van Henk Helmantel. Op dit werk zien we een sierlijk gevormd vaasje met een paar takjes sneeuwbes er in.

Helmantel heeft uit zijn complete oeuvre een aantal kunstwerken geselecteerd om opnieuw te laten uitbrengen, deze keer op aluminium/dibond.
Dit werk ‘Stilleven met sneeuwbes’ is derhalve verkrijgbaar als art circle in het formaat 60 cm.
H
et wordt geleverd inclusief ophanging, u kunt het direct aan de wand hangen.

Categorieën: , Tag:

Over de kunstenaar

Henk Helmantel

Henk Helmantel – kunstenaar

Henk Helmantel (geb. 1945 te Westeremden) geldt als één van de belangrijkste schilders van deze tijd. Voor hem was er maar één wens toen hij jong was… een gerenommeerd kunstschilder worden! En dat deze droom werkelijkheid is geworden is te danken aan zijn grote liefde voor het vak. Hij groeide op in een kwekersfamilie en toonde al op jonge leeftijd veel aanleg voor tekenen. Het was dan ook niet verwonderlijk dat hij de opleiding aan de Academie Minerva in Groningen ging doen, welke hij in 1965 afrondde.

In 1967 vestigde Henk Helmantel zich als kunstschilder met zijn atelier in Westeremden. Hij is zeer geïnspireerd geraakt door de klassiek ambachtelijke schilderkunst uit de 17e eeuw, wat duidelijk terug te zien is in zijn werk. In een klassiek realistische figuratieve stijl zet hij onderwerpen als stillevens, natuur en kerkinterieurs op het doek. Zijn werken bouwt hij op vanuit een schets op paneel, welke eerst dun ingeschilderd wordt. Naderhand wordt dit werk met meerdere verflagen opgebouwd om het meer diepte, schaduw en detaillering te geven. Zijn werken zijn zeer gedetailleerd en worden met veel precisie en aandacht vervaardigd. De kleuren zijn overwegend klassiek. Opmerkelijk is dat op al zijn werken het licht van rechts komt, waardoor de schaduwen naar links vallen.

Het christendom speelt een belangrijke rol in zijn werk. Voor Helmantel is elk detail van de schepping goddelijk en van een grote schoonheid. Het is deze goddelijke schoonheid die hij tracht over te brengen in ieder van zijn schilderwerken.

Bij Stips bieden we uit zijn oeuvre een aantal giclées op canvas in gelimiteerde oplage aan.


Kenmerken

Afmetingen 60 × 60 cm
Kunstenaar

Helmantel, Henk

Materiaal

dibond