Bedoeïenen II – Robert Süess

80 x 80 cm

475,00

Wissen
Zet op wensenlijst
Zet op wensenlijst

gelimiteerde oplage: 99
giclée op canvas

In de zandgele woestijn lopen de Bedoeïenen van plaats naar plaats. Dit volk van reizigers is prachtig op het doek vereeuwigd door kunstschilder Robert Süess. Zijn stijl is modern en zijn kleurgebruik is rustig, waarin tevens zijn grote kracht schuilt. Hij maakt gebruik van penseel, doek, kwast en paletmessen.

Op dit doen zien we in totaal vier bedoeïenen afgebeeld, gehuld in zwarte, blauwe en roze kleden. Het is overduidelijk een familie, waarbij de jongste telg in het roze gekleed is. Drie figuren zijn op de rechterhelft van het doek gepositioneerd, de andere figuur op de linkerhelft. De achtergrond is zandgeel met veel structuur.

Laatste exemplaar

Bedoeïenen II is als giclee uitgevoerd in een gelimiteerde oplage van 99 stuks, Het formaat van dit werk is 80 x 80 cm (83 x 83 cm incl. lijst). Het wordt geleverd met een door de kunstenaar gesigneerd certificaat, voorzien van het unieke oplagenummer. Het einde van de oplage is bereikt en we hebben nog 1 exemplaar voor u, compleet ingelijst in een zwarte houten baklijst.

  • Prijs € 475,00
gespreid betalen mogelijk
Dit artikel kan in termijnen betaald worden (0% rente). De eerste termijn betaalt u meteen bij het plaatsen van uw bestelling. De tweede en derde termijn betaalt u respectievelijk binnen 30 en 60 dagen. Kies bij het afrekenen voor gespreid betalen.
Categorieën: , , Collecties: , ,

Over de kunstenaar

Robert Süess

Beelden uit spanningsvelden. De schilderijen van Robert Süess (geboren in 1950 in Luzern / Zwitserland) zijn niet alleen via het intellect toegankelijk. Zijn moed om “opnieuw te leren zien” en dit te realiseren met uiteenlopende manieren van schilderen, geeft zijn werken een subtiele kracht. Met sterk contrasterende oppervlakken en krachtig emotionele kleurtoepassingen van zijn abstract ogende acrylschilderijen creëert deze freelance kunstenaar dubbelzinnige ruimtelijke structuren.

“Ik hoop dat ik met mijn schilderijen de vreugde, het verlangen, de liefde, de fijnzinnigheid van levenskwaliteit, de geschenken van de zon, de natuur, de mensen en de lichaamsvormen verder doorgeven kan …”

Met grafisch-abstracte elementen beeldt Süess ook expressieve menselijke vormen uit in nieuwe referentiekaders met decoratieve effecten. De Bedoeïenen schilderijen zijn hier een prachtige voorbeeld van. De werken ademen hun geschiedenis en boeien door de verfrissende kleuren en ook met betrekking tot de gebruikte materialen, zoals spatel, borstel, collage en bulktechniek. Bedoeïenen zijn voornamelijk verarabiseerde woestijnbewoners in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Bedoeïenen leven vaak in tenten en leiden een nomadisch, semi-nomadisch of sedentair bestaan.

Zijn schilderijen worden in gelimiteerde oplage uitgebracht als giclée op eco-canvas.


Giclee informatie

Kwaliteit

Een giclee is een zeer hoogwaardige kunstdruk, waar een een origineel schilderij aan ten grondslag ligt en die in overleg met de betreffende kunstenaar al of niet in gelimiteerde oplage wordt uitgebracht. De giclées bij Stips zijn allemaal uitgevoerd op een eerste kwaliteit canvas en op de doeken zit een kleurgarantie van 75 jaar. Hoe een giclée precies gemaakt wordt, kunt u lezen op deze pagina.

Het opspannen van een giclée

De giclée-doeken worden voor u met de hand opgespannen door het Giclée Atelier. Hierbij wordt op een traditionele wijze gewerkt, waarbij gebruik wordt gemaakt van een spantang om de doeken mooi strak op het frame te krijgen. Ook op het materiaal wordt niet bezuinigd: er wordt altijd voor latten gekozen die qua dikte en breedte corresponderen met het formaat van uw kunstwerk, zodat het werk een optimale stabiliteit en stevigheid krijgt.

Het inlijsten

Nadat het doek is opgespannen, kunnen we het voor u inlijsten in een houten baklijst. We bieden deze aan in zwart, wit, naturel of zwart met zilverfront. Mocht u liever een andere omlijsting willen, dan kan het giclée ook in een bredere-, gekleurde - of lijst met sierrand geplaatst worden. (meer info).

Ophangmogelijkheden

Elk giclée dat we uitleveren is voorzien van ophangmogelijkheden. Aan de achterzijde worden ogen en ophangdraad bevestigd, zodat u uw kunstwerk bij ontvangst meteen aan de wand kunt hangen. Bij de maat 30 x 40 cm of kleiner, leveren we standaard een los ophangbeugeltje mee, dat u zelf op de gewenste hoogte kunt bevestigen.

Giclées in een ander formaat

Soms vindt u een giclee mooi, maar zou u het juist groter of kleiner willen hebben, om het mooi in te kunnen passen in uw interieur. Dat kan! Alle giclees uit de unlimited art collectie zijn aan te passen qua formaat. De minimaal en maximaal mogelijke maten vind u in de uitgebreide beschrijving onder het giclee. De giclees in gelimiteerde oplage en de Marius van Dokkum giclees zijn echter van deze mogelijkheid uitgesloten. Deze zijn alleen te bestellen in het formaat zoals aangegeven.

Giclée in de winkel komen bekijken

De giclees worden wisselend tentoongesteld in onze galeriewinkel. In verband met beperkte ruimte kunnen we helaas niet alles tegelijk presenteren. Wilt u dan ook een specifiek werk komen bekijken, laat het ons dan van tevoren weten, zodat we er voor kunnen zorgen dat het aanwezig is als u komt.

Kenmerken

Afmetingen 80 × 80 cm
Kunstenaar

Süess, Robert

Gelimiteerde oplage

99 stuks

Garantie

75 jaar garantie op kleurechtheid

Materiaal

canvas (eco gecertificeerd), hout

Levertijd & Verzending

Levertijd giclees

Nadat u een giclee schilderij heeft besteld gaan we in het Stips atelier meteen voor u aan de slag. We laten het doek komen en gaan het kunstwerk vervolgens voor u opspannen en inlijsten.

• Van bestelling tot aan de aflevering kunt u uitgaan van een gemiddelde doorlooptijd van 5 tot 10 werkdagen. Mocht u een werk voor een bepaalde datum nodig hebben, dan laat het ons weten en we zullen het met voorrang behandelen.
• Een deel van de collectie hangt al compleet ingelijst in onze galeriewinkel en kan sneller geleverd worden.

Verzending Nederland

• gratis levering binnen Nederland bij bestellingen v.a. €50.- (m.u.v. hele grote werken)

Verzending Buitenland

• we kunnen naar vrijwel alle landen ter wereld versturen.
• de verzendkosten zijn afhankelijk van het land van bestemming en het formaat en gewicht
• voor de meeste Europese landen vindt u het verzendtarief meteen al in de winkelwagen
• als uw land er niet bij staat neem dan contact met ons op en we laten u het verzendtarief voor uw bestelling weten

Niet goed? Geld terug garantie!

• Na ontvangst van uw bestelling heeft u 14 dagen bedenktijd. U kunt het schilderij dan rustig bekijken en ophangen om te zien of het mooi in uw interieur past en of u het wilt behouden.
• Wilt u het giclee schilderij toch niet houden? Geen probleem. Stuur het onbeschadigd terug in de originele staat en verpakking en we storten binnen 10 dagen het aankoopbedrag aan u terug.
• Giclées die speciaal voor u in opdracht zijn aangepast of die we voor u hebben ingelijst in een afwijkende lijst kunnen niet geruild worden. Mocht u twijfelen of het kunstwerk voor u geschikt is, bestel het dan eerst zonder lijst of met een standaard lijst en als het u bevalt, kunnen we het voor u aanpassen aan uw wensen.