Twee Pauwen – Jan Kooistra

50 x 60 cm | 70 x 85 cm | 100 x 120 cm

120,00615,00

Wissen
Zet op wensenlijst
Zet op wensenlijst

gelimiteerde oplage: 120
giclée op canvas

Twee pauwen in volle schoonheid afgebeeld bij een meertje in een nevelig bos. Een schilderij van Jan Kooistra, als giclée uitgebracht in 3 maten.

Het zijn groene pauwen die zijn afgebeeld in een romantisch bosdecor met mystieke nevelen op het wateroppervlak van het ven. De pauwen hebben grote sierveren op hun kop en hun verenkleed is prachtig gekleurd in blauwe, groene en gele kleurtonen. De beide heren staan in vol ornaat mooi te wezen bij de waterplas. Het zonlicht probeert voorzichtig door de nevel heen te breken en geeft het water een gouden randje. Jan Kooistra heeft met dit schilderij een sprookjesachtig tafereel neergezet.

Het originele werk is geschilderd met olieverf en meet 130 x 170 cm. De giclées die er van gemaakt zijn, zijn allen uitgevoerd in kleinere formaten.

Uitvoering

Twee Pauwen van Jan Kooistra is als giclee vervaardigd in een gelimiteerde oplage van 120 stuks. Het is leverbaar in de maten 50 x 60 cm, 70 x 85 cm of 100 x 120 cm. Het is voorzien van een door de kunstenaar gesigneerd certificaat met het unieke oplagenummer. We bieden dit werk naar keuze met of zonder lijst aan.

50 x 60 cm details
70 x 85 cm details
100 x 120 cm details
lijstmogelijkheden
gespreid betalen mogelijk


Over de kunstenaar

Jan Kooistra

Van verdroomde werkelijkheden tot schilderachtig realisme.

Jan Kooistra (geb. 1950, Damwoude) is van jongs af aan bezig met tekenen en schilderen. Zijn liefde voor het klassieke realisme en de oude Hollandse meesters is duidelijk terug te zien in zijn werk dat een bijzondere fijngevoeligheid ademt.

De natuur, de schepping en religie zijn voor hem onuitputtelijke bronnen van inspiratie van waaruit zijn werk tot stand komt. Het  Friese landschap, de Waddenzee, de dieren en de bloemen… het zijn voor Kooistra stille uitnodigingen om het penseel ter hand te nemen.

Hij is gevestigd in Dokkum en heeft daar ook een eigen galerie met een permanente expositie van zijn werk. Aanvankelijk schilderde hij veel in aquarel, maar zijn tegenwoordige schilderijen zijn bijna allemaal op basis van olieverf. Zijn werk is figuratief met duidelijke details. Van enkele van zijn doeken zijn giclées uitgebracht in gelimiteerde oplage.

Kooistra is een autodidact schilder die zich kan verheugen op een groeiende groep liefhebbers. Er zijn al verschillende grote exposities met zijn werk gehouden in o.a. kasteel Groeneveld in Baarn, het Singer Museum in Laren, Hotel Des Indes Den Haag, de Floriade in Zoetermeer en meer. Kooistra geeft ook schilderscursussen en lezingen. Er zijn meerdere boeken van zijn werk verschenen en ook was hij in verschillende tv-programma’s te zien bij o.a. Avro/Tros. De Evangelische Omroep maakte een portret van zijn werk in het programma “In beeld met Jan Kooistra”.


collectie

Giclee informatie

Kwaliteit
Een giclee is een zeer hoogwaardige kunstdruk, waar een een origineel schilderij aan ten grondslag ligt en die in overleg met de betreffende kunstenaar al of niet in gelimiteerde oplage wordt uitgebracht. De giclées bij Stips zijn allemaal uitgevoerd op een eerste kwaliteit canvas en op de doeken zit een kleurgarantie van 75 jaar. Hoe een giclée precies gemaakt wordt, kunt u lezen op deze pagina.
Het opspannen van een giclée
De giclée-doeken worden voor u opgespannen in ons eigen atelier. Hierbij werken we nog handmatig op traditionele wijze, waarbij we gebruik maken van een spantang om de doeken mooi strak op het frame te krijgen. Ook op het materiaal wordt door ons niet bezuinigd: we kiezen altijd voor latten die qua dikte en breedte corresponderen met het formaat van uw kunstwerk, zodat het werk een optimale stabiliteit en stevigheid krijgt.
Het inlijsten
Nadat het doek is opgespannen, kunnen we het voor u inlijsten in een zwarte, witte of blank houten baklijst of een lijst met zilverfront. Naar keuze kan het giclee ook in een bredere-, gekleurde - of lijst met sierrand geplaatst worden (meer info).
Ophangmogelijkheden
Elk giclée dat de deur uitgaat is voorzien van ophangmogelijkheden. Aan de achterzijde van de giclées worden ogen en ophangdraad bevestigd, zodat u uw kunstwerk bij ontvangst meteen aan de wand kunt hangen. Bij de maat 30 x 40 cm of kleiner, leveren we standaard een los ophangbeugeltje mee, dat u zelf op de gewenste hoogte kunt bevestigen.
Giclees in een ander formaat
Soms vindt u een giclee mooi, maar zou u het juist groter of kleiner willen hebben, om het mooi in te kunnen passen in uw interieur. Dat kan! Alle giclees uit de unlimited art collectie zijn aan te passen qua formaat. De minimaal en maximaal mogelijke maten vind u in de uitgebreide beschrijving onder het giclee. De giclees in gelimiteerde oplage en de Marius van Dokkum giclees zijn echter van deze mogelijkheid uitgesloten. Deze zijn alleen te bestellen in het formaat zoals aangegeven.
Giclee in de winkel komen bekijken
De giclees worden wisselend tentoongesteld in onze galeriewinkel. In verband met beperkte ruimte kunnen we helaas niet alles tegelijk presenteren. Wilt u dan ook een specifiek werk komen bekijken, laat het ons dan van tevoren weten, zodat we er voor kunnen zorgen dat het aanwezig is als u komt.

Kenmerken

Afmetingen -
Kunstenaar

Materiaal

Gelimiteerde oplage

Garantie

Levertijd & Verzending

Levertijd giclees

Nadat u een giclee schilderij heeft besteld gaan we het doek voor u laten drukken en de latten en lijsten in de juiste maat bestellen. Vervolgens wordt het kunstwerk in eigen atelier opgespannen en geframed en naar keuze ingelijst in de kleur baklijst die u heeft uitgezocht. Dit hele proces neemt een aantal dagen in beslag.

• Een giclee heeft een gemiddelde levertijd van 5 tot 10 werkdagen.
• Mocht u een werk snel nodig hebben, laat het ons dan weten. We hebben veel werken ingelijst in veelal zwart en soms wit in onze galeriewinkel hangen en kunnen die sneller leveren.

Verzending Nederland

• gratis levering v.a. €50.- binnen Nederland, m.u.v. hele grote werken

Verzending Buitenland

• we kunnen naar vrijwel alle landen ter wereld versturen.
• de verzendkosten zijn afhankelijk van het land van bestemming en het formaat en gewicht
• voor de meeste Europese landen vindt u het verzendtarief meteen al in de winkelwagen
• als uw land er niet bij staat neem dan contact met ons op en we laten u het verzendtarief voor uw bestelling weten

Niet goed? Geld terug garantie!

• Na ontvangst van uw bestelling heeft u 14 dagen bedenktijd. U kunt het schilderij dan rustig bekijken en ophangen om te zien of het mooi in uw interieur past en of u het wilt behouden.
• Wilt u het giclee schilderij toch niet houden? Geen probleem. Stuur het onbeschadigd terug in de originele staat en verpakking en we storten binnen 10 dagen het aankoopbedrag aan u terug.
• Giclées die speciaal voor u in opdracht zijn aangepast of die we voor u hebben ingelijst in een afwijkende lijst kunnen niet geruild worden. Mocht u twijfelen of het kunstwerk voor u geschikt is, bestel het dan eerst zonder lijst of met een standaard lijst en als het u bevalt, kunnen we het voor u aanpassen aan uw wensen.